Događaji

petak 11. travnja

Donosimo sve detalje o Gala večeri u sklopu Tuna, Sushi & Wine Festivala

Donosimo sve detalje o Gala večeri u sklopu Tuna, Sushi & Wine Festivala
Bojan Bogdanić

Tuna, Sushi & Wine Festival: tko će i što kuhati na gala večeri u Arsenalu 11. travnja, tko će sve pjevati i svirati te kako do ulaznica i po kojoj cijeni

Ovogodišnji, deseti po redu Tuna, Sushi & Wine Festival, koji će se od 9. do 13.travnja održavati na Trgu Petra Zoranića i u klubu Arsenal bit će manifestacija „morske“ gastronomije visoke razine popraćena odličnim koncertima.

Glavni organizator, Turistička zajednica grada Zadra, podržana od niza partnera, prvenstveno marikulturnih zadarskih tvrtki, u sva je zbivanja uključila japanske i ponajbolje zadarske kuhare, ali isto tako i japanske i hrvatske glazbenike.

Središnji događaj festivala, velika gala večera u Arsenalu, u petak, 11. travnja, bit će zajednički posao više japanskih kuhara te nekolicine zadarskih, među kojima su svima poznati chefovi Tomislav Karamarko, Josip Vrsaljko i Irena Žilić.  
 
Gala večeru u nekoliko sljedova pripremit će japanski masterchef  Akiyuki Nasu sa svojim kuharskim timom.

Masterchef  Akinuki je sa suprugom Ryoko vlasnik restorana il Gastro Sara u Okinawi, u kojem spaja mediteranske namirnice u kuhinju, a jedan poseban programski dio restorana nosi naziv Dalmatia in Okinawa Japan. Nasu je dobro upoznao dalmatinsku kuhinju preko privatnih prijateljstava tijekom višekratnih boravaka u Hrvatskoj, a u ponudi njegova restorana su i probrana hrvatska vina.

Gala večer u Arsenalu - Tuna, Sushi & Wine Festival Gala večer u Arsenalu - Tuna, Sushi & Wine Festival

Na katu Arsenala  masterchef Akinuki će sa svojim kuharima pripremiti večeru za 300 gostiju u pet sljedova, u kojima će glavne namirnice biti tuna i brancin, naravno uzgojeni u ovdašnjim uzgajalištima. Iz menija izdvajamo juhu Picasso, koja je izvorni masterchefov recept i koja će biti dekorirana kao platno slavnog slikara.  Glavno jelo bit će kombinacija tune marinirane u teriyaki umaku, brancina dimljenog na pari i škampa uz pastu od povrća.

Parter Arsenala funkcionirat će kao banket sala s mnoštvo finger food  jela. Japanski chef s hrvatskom adresom, inače processing manager Jadran tune, Nobuhito Okado pripremit će čak 1.540 sushi zalogaja i to one najpoznatije nigiri, hosomaki i uramaki sushi. Chef Okado će usto izvesti i Kaitai Show, atraktivno i ritualno rezanje velike tune.

Zabavni program u Arsenalu je bogat. Večer će obilježiti japanski gosti: nastupat će gospel pjevačica Hikari Mukai, zatim sanshin (trožičano tradicionalno glazbalo) umjetnica Uratani Hitomi, a svoj će show izvesti samurajska skupina Katanayaichi, izuzetno popularna u Japanu poznata po rolama u samurajskim filmovima.
 
Svima poznati Berekin Oliver Jakovčev izvest će seriju pjesama legendarnog Olivera Dragojevića. Jakovčev je prije nekoliko godina pokrenuo projekt Tribute to Oliver, posvećen svom uzoru, imenjaku i suradniku.

Cijena ulaznice za večeru na galeriji je 80 eura, a prodaju se prvenstveno preko Ilirijine centralne prodaje slanjem upita na mail reservations@ilirijabiograd.com i na tel. 023 383 556.

Ulaznice za parter stoje 35 eura i dostupne su na stranici Ilirija Travel, Eventima i Entria.

 

Reci što misliš!