petak 11. travnja
Donosimo sve detalje o Gala večeri u sklopu Tuna, Sushi & Wine Festivala
Tuna, Sushi & Wine Festival: tko će i što kuhati na gala večeri u Arsenalu 11. travnja, tko će sve pjevati i svirati te kako do ulaznica i po kojoj cijeni
Ovogodišnji, deseti po redu Tuna, Sushi & Wine Festival, koji će se od 9. do 13.travnja održavati na Trgu Petra Zoranića i u klubu Arsenal bit će manifestacija „morske“ gastronomije visoke razine popraćena odličnim koncertima.
Glavni organizator, Turistička zajednica grada Zadra, podržana od niza partnera, prvenstveno marikulturnih zadarskih tvrtki, u sva je zbivanja uključila japanske i ponajbolje zadarske kuhare, ali isto tako i japanske i hrvatske glazbenike.
Središnji
događaj festivala, velika gala večera u Arsenalu, u petak, 11.
travnja, bit će zajednički posao više japanskih kuhara te
nekolicine zadarskih, među kojima su svima poznati chefovi
Tomislav Karamarko, Josip Vrsaljko i Irena
Žilić.
Gala večeru u nekoliko sljedova pripremit će japanski masterchef
Akiyuki Nasu sa svojim kuharskim timom.
Masterchef Akinuki je sa suprugom Ryoko vlasnik restorana il Gastro Sara u Okinawi, u kojem spaja mediteranske namirnice u kuhinju, a jedan poseban programski dio restorana nosi naziv Dalmatia in Okinawa Japan. Nasu je dobro upoznao dalmatinsku kuhinju preko privatnih prijateljstava tijekom višekratnih boravaka u Hrvatskoj, a u ponudi njegova restorana su i probrana hrvatska vina.
Na katu Arsenala masterchef Akinuki će sa svojim kuharima pripremiti večeru za 300 gostiju u pet sljedova, u kojima će glavne namirnice biti tuna i brancin, naravno uzgojeni u ovdašnjim uzgajalištima. Iz menija izdvajamo juhu Picasso, koja je izvorni masterchefov recept i koja će biti dekorirana kao platno slavnog slikara. Glavno jelo bit će kombinacija tune marinirane u teriyaki umaku, brancina dimljenog na pari i škampa uz pastu od povrća.
Parter Arsenala funkcionirat će kao banket sala s mnoštvo finger food jela. Japanski chef s hrvatskom adresom, inače processing manager Jadran tune, Nobuhito Okado pripremit će čak 1.540 sushi zalogaja i to one najpoznatije nigiri, hosomaki i uramaki sushi. Chef Okado će usto izvesti i Kaitai Show, atraktivno i ritualno rezanje velike tune.
Zabavni program u Arsenalu je bogat. Večer će obilježiti japanski
gosti: nastupat će gospel pjevačica Hikari Mukai, zatim sanshin
(trožičano tradicionalno glazbalo) umjetnica Uratani Hitomi, a
svoj će show izvesti samurajska skupina Katanayaichi, izuzetno
popularna u Japanu poznata po rolama u samurajskim
filmovima.
Svima poznati Berekin Oliver Jakovčev izvest će seriju pjesama
legendarnog Olivera Dragojevića. Jakovčev je prije nekoliko
godina pokrenuo projekt Tribute to Oliver, posvećen svom uzoru,
imenjaku i suradniku.
Cijena ulaznice za večeru na galeriji je 80 eura, a prodaju se prvenstveno preko Ilirijine centralne prodaje slanjem upita na mail reservations@ilirijabiograd.com i na tel. 023 383 556.
Ulaznice za parter stoje 35 eura i dostupne su na stranici
Ilirija Travel, Eventima i Entria.
Izdvojeno
-
Bit će djelomice sunčano, ali ponegdje uz više oblaka može pasti i malo kiše. Puhat će umjeren, poslijepodne prema otvorenom moru prolazno i jak sjeverozapadnjak.
-
Najavljujemo korizmeni koncert u sklopu programa Županijski dani 2025. pod nazivom Korizmena baština Zadarske županije, koji će se održati u subotu, 12. travnja 2025. u crkvi sv. Frane u Zadru s početkom u 20 sati. Ulaz na koncert je slobodan, a dobrovoljni prilozi namijenjeni su opremanju Palijativnog odjela Psihijatrijske bolnice Ugljan.
-
Edukativno-turistički centar, smješten na 82 četvorna metra, obuhvatit će tri glavne prostorije: Kuću ojkanja, posvećenu očuvanju tradicijskog pjevanja, konobu koja će prikazivati tradicionalni način života u dalmatinskoj kući, te vatrenicu, prostor za demonstraciju kuhanja na otvorenoj vatri.
-
Zadar je u 28. kolu FAVBET Premijer lige na Višnjiku porazio Kvarner rezultatom 92:72
Reci što misliš!