Događaji

#unizd

Održana radionica pripreme obroka za studente sportaše i rekreativce

Održana radionica pripreme obroka za studente sportaše i rekreativce

u kuhinji novog studentskog doma vrhunski kuhar Josip Vrsaljko jučer je održao radionicu pripreme obroka za studente sportaše i rekreativce.

Radionica je održana  u organizaciji Centra za tjelovježbu i studentski sport koji skrbi o studentima sportašima primjenjujući važeći Pravilnik o studiranju sportaša te nudi niz izbornih kolegija iz područja Kineziologije i interdisciplinarnih područja.

U okviru izbornog kolegija Sportske prehrane koji studenti rado upisuju, organizirana je i ova radionica. 

Cilj radionice je da studenti pored teorijskih znanja o sportskoj prehrani nauče i praktična znanja i vještine pripreme obroka. Prikazana je priprema balansiranog obroka koji se konzumira nakon treninga, bezglutenski i veganski obrok za studente osjetljive na gluten i studente vegetarijance te izrada energetskih pločica koje se konzumiraju kao zdravi međuobroci.

Studenti su aktivno sudjelovali u radionici, imali su jako puno pitanja vezano za namirnice i način pripreme hrane. Kuhar im je na vrlo zanimljiv i profesionalan način spremno odgovarao te isticao važnost dobre namirnice i brige o vlastitom zdravlju.
 


Reci što misliš!