Događaji

vremenska prognoza

U ponedjeljak većinom suho, sunčano i toplije

U ponedjeljak većinom suho, sunčano i toplije
Iva Pejković

U ponedjeljak ujutro će na istoku Hrvatske biti svježe, često maglovito, a potom sunčano. Vjetar slab, poslijepodne mjestimice umjeren jugozapadni uz najvišu temperaturu oko 21 °C.

Podjednaka najviša temperatura i u središnjoj Hrvatskoj, gdje će prevladavati sunčano. Ujutro mjestimice magla i temperatura od 5 do 8 °C, a zatim će zapuhati većinom umjeren jugozapadnjak.

Na zapadu zemlje djelomice sunčano, pri čemu samo mjestimice na sjevernom Jadranu i u Gorskome kotaru oblačnije, lokalno moguća slaba kiša ili rosulja. Vjetar slab i umjeren jugozapadni i jugo, koje će potkraj dana jačati. More mirno i malo valovito, od sredine dana u jačanju na umjereno valovito. Temperatura u unutrašnjosti ujutro niža od nedjeljne, a danju malo viša. No, uz more bez bitne promjene.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije pretežno sunčano, ponegdje s umjerenom naoblako. Uz slabo do umjereno jugo i jugozapadni vjetar more će biti mirno i malo valovito. Moguća je i sumaglica, a po kotlinama Dalmatinske zagore, kao i u Lici - i magla. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 20 do 24 °C.

I na krajnjem jugu Hrvatske podjednako toplo te većinom sunčano, uz vjetar uglavnom slab promjenjiva smjera. More mirno do malo valovito.


Reci što misliš!