Događaji

ukupno 15 do sad

U Donjoj Jablanici pronađena još dva beživotna tijela žrtava poplava

U Donjoj Jablanici pronađena još dva beživotna tijela žrtava poplava
Armin Durgut/PIXSELL

Spasilački timovi angažirani na području sela Donja Jablanica u BiH u nedjelju su pronašli još dva beživotna tijela čime je ukupni broj mještana koji su tamo stradali u katastrofalnim poplavama povećan na 15.

Sabahudin Spahović koji u ime uprave Civilne zaštite Federacije BiH koordinira  operacije spašavanja izjavio je medijima kako su do ranih popodnevnih sati u ruševinama pronađena tijela jednog muškarca i jedne žene. Tijela će biti prevezena u jablaničku mrtvačnicu.

Spahović je potvrdio kako se potraga nastavlja a na terenu je angažirano oko 160 obučenih ljudi, uključujući su pripadnike Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) koji do doveli i potražne pse i nastoje doći do tijela drugih žrtava.

"Ovo sada više nije operacija spašavanja jer više nema preživjelih. Sada tragamo za tijelima", kazao je Spahović.

Nagađa se kako bi u ruševinama kuća u Donjoj Jablanici mogla biti tijela desetak osoba čiji je nestanak prijavljen.

Osim 15 mrtvih u Donjoj Jablanici potvrđena su i najmanje dva smrtna slučaja uslijed poplava u mjestu Buturović Polje kao i tri na području Fojnice.

Prva od pronađenih žrtava pokopana je upravo u Fojnici u nedjelju a riječ je o mještaninu Ratku Orozu (50) koji je stradao u petak kada je vodena bujica odnijela s ceste i potopila automobil u kojemu se nalazio.


Reci što misliš!