Događaji

festival kulture i komunikacija

Borba s dezinformacijama: Na Festivalu kulture i komunikacija tribina “Održiva istina”

Borba s dezinformacijama: Na Festivalu kulture i komunikacija tribina “Održiva istina”

Na Festivalu kulture i komunikacija održat će se tribina “Održiva istina”. Bavit će se opasnim i zabrinjavajućim trendom dezinformacija koje dominiraju narativima u području održivog razvoja, s potencijalno opasnim posljedicama.

Na tribini će se razgovarati o tome zašto je implementacija održivih praksi važna za dugoročno uspješno poslovanje tvrtki, o pozitivnim poslovnim praksama vezanima za područje održivosti kao i o onim negativnim, poput greenwashinga i drugih manipulativnih praksi.

Također, je li moguće, iz perspektive medijskih djelatnika i obzirom na trenutno stanje medijskih redakcija, boriti se protiv dezinformacija i što se čini u medijskim redakcijama po tom pitanju.

Njeni sudionici su Sanja Jurišić, novinarka Nove TV, Marija Franić, voditeljica korporativnih komunikacija Kauflanda, Marina Baralić, voditeljica projekata u Presscut d.o.o., i Tajana Broz, programska koordinatorica Faktografa. Tribinu moderira Jelena Benjak, studentica Komunikacijskog menadžmenta.

Tribina je jedna od aktivnosti na projektu pod nazivom “Održiva istina”, čiji je cilj uspostava neovisnog fact-checking odjela koji će provjeravati točnost informacija u području održivosti i klimatskih promjena.

Nositelj projekta je Veleučilište Baltazar Zaprešić, a projekt se provodi u suradnji s Veleučilištem Virovitica, TV Zapad i udrugom ODRAZ. Projekt financira Agencija za elektroničke medije u sklopu mjere “Uspostava provjere medijskih činjenica i sustava javne objave podataka” i to u iznosu od 193.041 eura.
 


Reci što misliš!