Događaji

#DHMZ

Većinom sunčano, uz jaku na udare i olujnu buru, ispod Velebita i s orkanskim udarima

Većinom sunčano, uz jaku na udare i olujnu buru, ispod Velebita i s orkanskim udarima
Davor Strenja

Na Jadranu većinom sunčano. U unutrašnjosti još u noći i rano ujutro pretežno oblačno uz mjestimičnu kišu, osobito na istoku Hrvatske, zatim razvedravanje sa zapada.

U unutrašnjosti će puhati umjeren do jak sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Na moru jaka, na udare i olujna bura, a podno Velebita prijepodne i orkanski udari.

Najniža temperatura zraka između 9 i 14, na Jadranu od 15 do 19 °C. Najviša dnevna od 13 do 18, na obali i otocima između 20 i 25 °C.

Izvješće Pomorskog meteorološkog centra Split DHMZ-a dana 28.9.2024. u 19 sati

Upozorenje

Mjestimice udari sjeverozapadnog vjetra 35-45, sutra na južnom Jadranu do 50 čvorova. Na sjevernom Jadranu, sutra postupno i južnije uz obalu udari bure u jačanju na 35-65, podno Velebita do 80 čvorova. Ponegdje su moguće nevere, a sutra tijekom dana na otvorenom i more 5.

Stanje

Plitka ciklona s frontalnim sustavom se preko Jadrana sporo premješta prema istoku, dok će sa zapada postupno jačati greben anticiklone.

Vremenska prognoza za Jadran za prvih 12 sati

Sjeverozapadnjak 10-20, u postupnom jačanju na 14-28 čvorova. Na sjevernom, od sredine noći i na dijelu srednjeg Jadrana bura u jačanju na 14-28, mjestimice do 34, podno Velebita do 42 čvora. Još u početku na južnom i dijelu srednjeg Jadrana jugo i jugozapadnjak 10-20 čvorova. More 2-3, ponegdje 4. Vidljivost 10-20 km, ponegdje može biti oko 5 km zbog kiše. Promjenjivo oblačno s mjestimičnom kišom, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom.

Vremenska prognoza za sljedećih 12 sati

Umjeren do jak, na južnom Jadranu mjestimice vrlo jak sjeverozapadnjak. Na sjevernom Jadranu te drugdje uz obalu umjerena do jaka, mjestimice vrlo jaka, podno Velebita i olujna bura. More umjereno valovito i valovito, na otvorenom moguće i jače valovito. Promjenjivo oblačno s mjestimičnom kišom, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Od sredine dana djelomično razvedravanje.


Reci što misliš!