Događaji

evo detalja

Meat Me 5.0: Najveći gastro spektakl ove jeseni ponovno osvaja Zadar!

Meat Me 5.0: Najveći gastro spektakl ove jeseni ponovno osvaja Zadar!
Bojan Bogdanić

Sredina listopada u Zadru ponovno je rezervirana za najzanimljiviji i najposjećeniji gastro događaj u gradu: festival Meat Me koji će ove jeseni doživjeti svoje peto izdanje!


Od srijede, 9. listopada do subote 12. listopada stara pijaca zadarske Gradske tržnice na Poluotoku ugostit će novo izdanje ovog jedinstvenog turističko-gastronomskog eventa koji u posezonskom razdoblju prezentira tradicionalna mesna dalmatinska jela i vina te dio bogate gastronomske baštine ovoga kraja.

Prvi put organiziran 2019. godine kao nepretenciozni boutique festival, Meat Me ubrzo je postao izuzetno posjećena višednevna fešta na kojoj u mesnim jelima uživaju i domaći ljudi i brojni turisti. Tako će biti i ovaj put!

Kako bi bilo dovoljno mesnih sirovina za stotine pripremljenih obroka, na festivalu tradicionalno sudjeluju četiri najveće i najpoznatije zadaske mesnice: Paleka, Biloglav, Gobin i Lukin.

Boje ugostitelja, čiji kuhari svakodnevno pripremaju specijalitete od mesa, “branit“ će zadarski restoran Hedonist, konoba Martina iz Zaglava na Dugom otoku te mesni proizvodi Tabay. Kao i prijašnjih godina u program Meat Me 5.0 festivala bit će uključeni i profesori i učenici Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole Zadar predvođeni Renatom Kraljevom.

Ukusne porcije jela prodavat će se po gotovo simboličnim cijenama, znatno nižim od uobičajenih ugostiteljskih, a dio zarade namijenjen je u humanitarne svrhe.

U planu su još vinski i cocktail bar te poseban kutak za maslinare. Uz to, održat će se i zanimljive, besplatne vinske radionice.

Za zabavni dio programa pobrinut će se DJ koji će zagrijavati atmosferu svakog dana festivala, a organizatori najavljuju i tri koncerta: u četvrtak nastupaju Lucija Marcelić & Pink Noise, u petak poznati zagrebački rock&roll band - Swingers, dok je subota rezervirana za genijalnu 'puknutu ekipu' - Kuzma & Shaka Zulu.

Festival Meat Me 5.0 organizira Turistička zajednica grada Zadra uz potporu svojih partnera: Grada Zadra, Turističke zajednice Zadarske županije i u suradnji s Tržnicom Zadar.
 


Reci što misliš!