Događaji

24. rujna

Obilježavanje Dana policije započelo odavanjem počasti poginulim hrvatskim redarstvenicima

Obilježavanje Dana policije započelo odavanjem počasti poginulim hrvatskim redarstvenicima
PU međimurska

Obilježavanja Dana policije i blagdana Sv. Mihovila, zaštitnika policije započelo je u utorak, 24. rujna odavanjem počasti poginulim policijskim službenicima, pripadnicima Policijske uprave zadarske.

U spomen na hrvatske redarstvenike, koji su svoje život položili na oltar domovine u Domovinskom ratu, uz svečani postroj i podizanje hrvatskog stijega postavljen je lovorov vijenac i zapaljena svijeća na spomen obilježju SJP Poskoci u sjedištu policijske uprave.

To prigodom je načelnik Policijske uprave, Anton Dražina uz prisjećanje na poginule i umrle kolegice i kolege koji su dali svoj obol kako u ratu tako i u miru, zahvalio svim policijskim i državnim službenicima na profesionalnom i odanom obavljanju policijskog posla.

Naglasio je kako su svojim angažmanom doprinijeli sigurnosti građana tijekom cijele godine, a poglavito za vrijeme izazovne turističke sezone, kada su svojim radom časno i neumorno svakodnevno doprinosili Policijskoj upravi zadarskoj u stvaranju osjećaja mira i sigurnosti, a time i poboljšanju kvalitete života svih naših sugrađana.

Potom je u 10 sati služena misa zadušnica u crkvi samostana sv. Mihovila u Zadru, gdje su uz izaslanstvo  i zaposlenike policijske uprave nazočili roditelji poginulih hrvatskih redarstvenike te predstavnici udruga proizišlih iz Domovinskog rata.

Molitvu je predvodio policijski kapelan don Ivo Topalović koji je uputio čestitke i zahvalu policijskim službenicima za sav napor u očuvanju vrijednosti života i imovine koji čine slijedeći primjer svog nebeskog zaštitnika sv. Mihovila u obrani dobra od zla.


Reci što misliš!