Događaji

u fokusu

Na radnom sastanku zaključeno - rijeka Una treba zaštitu i turističku valorizaciju

Na radnom sastanku zaključeno - rijeka Una treba zaštitu i turističku valorizaciju

U Domu Zadarske županije održan je radni sastanak na temu daljnje zaštite rijeke Une s predstavnicima Općine Gračac, mjesnog odbora Srb i udruge Moj Srb.

Nakon što su nalogom Državnog inspektorata zaustavljeni radovi na izgradnji male hidroelektrane na Uni koja je predstavljala potencijalni problem za okoliš, pozitivna priča oko rijeke Une prilika je za njezinu dodatnu promociju kako bi naši stanovnici, ali i potencijalni turisti mogli uživati u njezinim ljepotama. 

Župan Božidar Longin, predsjednik Županijske skupštine Zoran Šikić i ravnatelj javne ustanove Natura Jadera Damir Perić sa suradnicima iskazali su predanost u očuvanju rijeke Une i daljnjim koracima kako bi oplemenili taj biser Zadarske županije. 

Na sastanku se nastojalo utvrditi zajedničke ciljeve u zaštiti i valorizaciji rijeke Une, a Natura Jadera koja upravlja tim područjem koje je na području ekološke mreže Natura 2000 će kroz nekoliko prekograničnih projekata obnoviti i unaprijediti tamošnju turističku infrastrukturu. 

Također, u narednom razdoblju planira se radni sastanak s predstavnicima Ličko-senjske županije te Unsko-sanskog kantona i grada Bihaća iz susjedne BiH kako bi zajednički radili na promociji rijeke Une i brojnih drugih atrakcija kojima obiluje lički dio Zadarske županije. 

Svima nam je u interesu očuvanje okoliša rijeke Une, a lokalna zajednica ima namjeru dodatno valorizirati to područje u čemu ćemo im pomoći i mi, naša ustanova Natura Jadera, kao i županijska Turistička zajednica koja je već napravila nekoliko kampanja s ciljem promocije ličkog dijela Zadarske županije“, istaknuo je župan Longin.

 


Reci što misliš!