Događaji

bilo je sjajno

Sunčana nedjelja idealna za tradicionalnu biciklijadu od Zadra do Vira

Sunčana nedjelja idealna za tradicionalnu biciklijadu od Zadra do Vira
K. Š.

U laganom ritmu biciklisti su u nedjelju u 10 sati krenuli s Branimirove obale u Zadru, a oko podne većina ih je bila na Trg svetoga Jure u Viru.

Posljednjeg dana ljeta i prvog dana jeseni više nego lijepo, toplo i sunčano vrijeme počastilo je sudionike 36. biciklijade od Zadra do Vira, pa je oko 250 biciklista i rekreativaca uživalo u klasičnom programu ove tradicionalne virske biciklističke manifestacije.

U laganom ritmu biciklisti su u nedjelju u 10 sati krenuli s Branimirove obale u Zadru, a oko podne većina ih je bila na Trg svetoga Jure u Viru.

Nakon osvježenja i okrijepe s pašta-fažolom uživalo se u glazbenom programu koji su ponudili Duje Stanišić & Bend, a onda su na red došle uobičajene nagrade za najsretnije sudionike virsko-zadarske biciklijade. 

Komplete biciklističke opreme dobili su Emilio Čulina, Wolfgang Seversen, Izinej Radaš, Tomaž Svoboda, Luka Škara, Jože Škofić, Jakov Zubčić, Nada Hećimović, Marino Nikpalj i Šimun Dražević, dok je nagradni Mountain Bike pripao Ivanu Rončeviću. Nije mu ovo bilo prvo sudjelovanje na biciklijadi, ali je prvi put dobio nagradu. 

Vozio sam dosad četiri-pet puta i svaki je put zabavno, a sada i jako lijepo s obzirom na to da sam dobio nagradu. Neće mi biti problem vratiti se s dvije bicikle – kazao je Rončević. 

Biciklijadu od Zadra do Vira organizirali su destinacijska menadžment kompanija Vir turizam, virska Turistička zajednica i Općina Vir kao utemeljitelj biciklijade, dok su kuhari restorana Kotarina priredili više od 300 porcija pašta-fažola kako bi svi ljubitelji biciklizma i prolaznici imali dobru okrjepu.

U programu su još sudjelovali načelnik Općine Vir Marino Radović koji je izvlačio dobitnike na tomboli, direktor virske Turističke zajednice Srđan Liverić i direktor Vir turizma Kristijan Bašić.

Tradicionalna virska biciklistička manifestacija organizirana je još uz pomoć Biciklističkog kluba Zadar, zadarske Prometne policije, Službe Hitne pomoći, virske kompanije Taxi Vir te virskih komunalnih poduzeća Vir zaštita, Vir održavanje i Čisti otok. 

 


Reci što misliš!