Događaji

vremenska prognoza

Petak promjenjiv i svježiji

Petak promjenjiv i svježiji
Dino Stanin/PIXSELL

U petak promjenjivo i svježije, osobito u noći i prijepodne povremena mjestimična kiša i grmljavina, lokalno i nevrijeme, te jugo i buru. Za vikend prolazno stabilnije.

U petak na istoku Hrvatske promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Mjestimične kiše može biti u noći i ujutro, a u popodnevnim satima izgledni su lokalni pljuskovi s grmljavinom, moguće i izraženiji.

Vjetar većinom slab, gdjegod umjeren sjeverozapadni sjeverni, a najviša temperatura od 28 do 31 °C.

U središnjoj Hrvatskoj između 26 i 28 °C, a jutarnja temperatura od 16 do 19 °C. Dosta oblaka u prvom dijelu dana, ponegdje s kišom tijekom noći i jutra. Poslijepodne sunčanije, no još ne posve stabilno, pa su mogući mjestimični pljuskovi.

Povremena kiša i u Gorskoj Hrvatskoj te na sjevernom Jadranu. Mjestimice su mogući jači pljuskovi. Pritom u drugom dijelu dana manje oblaka nego u prvom. Na moru će puhati jugo, prolazno u noći i ujutro ponegdje bura i sjeverozapadnjak. Temperatura zraka danju između 25 i 28 °C na obali i otocima te od 21 do 25 °C u Lici i Gorskom kotaru.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije danju između 27 i 29 °C. Uz promjenjivu naoblaku povremeno će padati kiša, a lokalno može biti i nevera, uz obilniju oborinu i olujan vjetar, osobito u prvom dijelu dana. Jugo, mjestimice još jako, slabjet će prema kraju dana.

Podjednako i na krajnjem jugu Lijepe naše, gdje također u noći i prijepodne može biti izraženijih lokalnih pljuskova. Poslijepodne sunčanije, a temperatura zraka porast će do vrijednosti od 27 do 29 °C.


Reci što misliš!