Događaji

7.rujna

Kroz Zadarsku će županiju ovog vikenda đir baciti preko 90 oldtimer vozila

Kroz Zadarsku će županiju ovog vikenda đir baciti preko 90 oldtimer vozila

Siniša Pavić, organizator i predsjednik Oldtimer kluba Zadar, otkrio je svoju ljubav prema klasičnim vozilima još u ranoj dobi. Ta strast je prerasla u dugogodišnji hobi koji je postao dio njegovog svakodnevnog života.

Trenutno posjeduje četiri oldtimera, od kojih su dva registrirana i u voznom stanju – jedan za njega, a drugi za njegovu kćer. Ostala dva vozila su u procesu obnove i pripreme za buduće rallyje.

Za Pavića, oldtimeri su više od vozila – oni su simbol prošlih vremena, kulture i tehničke inovacije. "Puno vremena ulažem u ovaj hobi, možda čak i previše," kaže Pavić. Njegova posvećenost očituje se i u aktivnostima Oldtimer kluba Zadar, koji broji 146 članova. Klub redovito organizira susrete, putovanja u druge gradove i države te ima kalendar natjecanja koji okuplja ljubitelje klasičnih vozila.

Pavić ističe kako je ovaj hobi skup, ali najveći izazov predstavlja skladišni prostor. "Oldtimer vozila treba čuvati od sunca, kiše, leda," dodaje Pavić, napominjući da su ti uvjeti ključni za održavanje ovih dragocjenih automobila u dobrom stanju.

Njegova ljubav prema klasičnim automobilima rezultat je kombinacije tehničke fascinacije, poštovanja prema povijesti i zajedničkog druženja s drugim entuzijastima. "Oldtimeri nisu samo vozila; oni su dijelovi povijesti koje obnavljamo, čuvamo i predstavljamo mlađim generacijama," kaže Pavić.

Pavićeva posvećenost i ljubav prema klasičnim vozilima zrcali se i u organizaciji ovogodišnjeg 23. izdanja Oldtimer auto rallyja “100 kilometara Zadra”, koji okuplja preko 90 klasičnih vozila iz Hrvatske i inozemstva, stvarajući jedinstvenu priliku za ljubitelje starih automobila da uživaju u bogatom programu i druženju s istomišljenicima.

Rally će u subotu početi na Branimirovoj obali pokraj gradskog mosta u Zadru (8:00-10:00) gdje će sudionici izložiti svoje oldtimere. 

Nakon svečanog starta u 10:00 sati, kolona oldtimera će krenuti na uzbudljivu vožnju prema Općini Novigrad. 


Reci što misliš!