Događaji

#pročitajte

Netflixova Hit Serija "1670" Snima se na Otoku Viru: Duboka Draga kao Egzotična Lokacija

Netflixova Hit Serija

Na otoku Viru, točnije na plaži Duboka Draga, snima se druga sezona popularne poljske televizijske serije „1670“, produkcije Netflixa.

Riječ je o povijesnoj satiri smještenoj u turbulentno razdoblje dinastičkih borbi unutar Poljsko-Litvanske Unije, s naglaskom na odnose s Austrijskim Habsburgovcima, Kraljevinom Francuskom, Zaporožcima i Osmanskim Carstvom.

Serija na humorističan način istražuje političke i društvene neuroze druge polovice 17. stoljeća, koje se prelamaju unutar jedne poljske feudalne zajednice. Centralni lik, Jan Pawel, patrijarh željan slave, bori se protiv svog rivala Andrzeja, dok se njegova kći Aniela angažira u borbi protiv klimatskih promjena. Istovremeno, krčmar Żyda mašta o pridruživanju zamišljenoj "svjetskoj židovskoj zavjeri", dok je Jan Pawel uvjeren da su njegovi Sarmaćani najveća nacija na svijetu.

U drugoj sezoni, likovi serije maštaju o odmoru na egzotičnim obalama Osmanskog Carstva, a plaža Duboka Draga na otoku Viru poslužit će kao turska obala iz 17. stoljeća. Scenografija uključuje autentične turske šatore, ležaljke, suncobrane i druge rekvizite, stvarajući impresivnu atmosferu za snimanje.

Serija okuplja neka od najvećih poljskih filmskih i televizijskih imena, uključujući Bartłomieja Topu, Martynu Byczkowsku, Katarzynu Herman i Michała Sikorskog, dok je produkcijsku logistiku osigurala hrvatska kuća Welcome Production. Produkcija je prethodno istražila lokacije poput Murtera, Čiova i Starigrada, ali je Duboka Draga na otoku Viru odabrana kao najegzotičnija.

Welcome Production, koja djeluje već 13 godina, bavi se snimanjem promotivnih filmova, igranih filmova i televizijskih serija. Serija „1670“ je njihova četvrta poljska produkcija dovedena u Hrvatsku.

Snimanje serije na otoku Viru pruža izvanrednu priliku za promociju ove prekrasne destinacije na međunarodnoj sceni, istovremeno privlačeći ljubitelje povijesnih satira i vrhunske televizijske produkcije.


Reci što misliš!