Događaji

#Uskok

Uhićeni bivši šef Hrvatskih cesta Škorić te njegov bratić, direktor Osijek Koteksa

Uhićeni bivši šef Hrvatskih cesta Škorić te njegov bratić, direktor Osijek Koteksa
Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Uskok i policija u subotu su potvrdili da su uhitili više osoba u Zagrebu, Osijeku i Vukovaru, a među uhićenima je, kako se neslužbeno doznaje, donedavni predsjednik uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić te njegov rođak, predsjednik uprave Osijek Koteksa Zoran Škorić.

Ne otkrivajući identitete Uskok je izvijestio da su uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat kriminalističkog istraživanja koje po njihovu nalogu provodi PNUSKOK.

Navedene radnje provode se na području Zagreba, Osijeka i Vukovara u odnosu na više osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile koruptivna kaznena djela, priopćio je Uskok.

U policiji kažu da više osoba sumnjiče zbog počinjenja kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, policijski službenici predat će osumnjičene osobe pritvorskom nadzorniku, dok će kaznenu prijavu protiv njih podnijeti Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, navodi policija.

Uskok dodaje da će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju, odnosno hoće li protiv njih pokrenuti istragu i zatražiti istražni zatvor, o čemu će, kako ističu, pravodobno obavijestiti javnost.

Josip Škorić je na čelu Hrvatskih cesta bio od 2017. a mediji su ga spominjali kao jednog od najbližih suradnika ministra Olega Butkovića. Ostavku je iz osobnih razloga podnio u kolovozu, no u istoj je javnoj tvrtki ostao raditi kao savjetnik.

Prema pisanju lokalnih medija uhićenja bi mogla biti povezana i s postavljenjem rasvjete na Pelješkom mostu te radovima na osječkoj obilaznici. Treća uhićena osoba je, kako se neslužbeno doznaje, Sanda Bajtl.


Reci što misliš!