Događaji

vremenska prognoza

U Dalmaciji sunčano i vruće, ali ne posve stabilno

U Dalmaciji sunčano i vruće, ali ne posve stabilno
Bojan Bogdanić

U Dalmaciji će prevladavati sunčano i vruće, ali ne posve stabilno. Lokalnih pljuskova poslijepodne će biti uglavnom u unutrašnjosti, a do kraja dana mogli bi se spustiti i do većinom suhe obale. Vjetar slab, povremeno umjeren sjeverozapadni ili jugozapadni.

U srijedu u Slavoniji, Baranji i Srijemu sunčano i vruće. Noćna temperatura spuštat će se i do 13 °C, a dnevna rasti i do vrlo vrućih 36 °C. Oko gorja na zapadu poslijepodne postoji mala vjerojatnost za pljusak.

U središnjoj Hrvatskoj većinom sunčano i mirno, a poneki popodnevni pljusak moguć je ponajprije na Banovini i u Pokuplju.

Na zapadu će prevladavati sunčano, osobito na sjevernom Jadranu. U Gorskoj Hrvatskoj ujutro lokalno magla, a poslijepodne jači razvoj oblaka i mjestimični pljuskovi s grmljavinom, koji su mogući i u unutrašnjosti Istre, samo rijetko na obali. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, uz more mirno ili malo valovito. Najviša temperatura zraka od 28 do 33 °C, u Gorskom kotaru i malo niža.

U Dalmaciji će prevladavati sunčano i vruće, ali ne posve stabilno. Lokalnih pljuskova poslijepodne će biti uglavnom u unutrašnjosti, a do kraja dana mogli bi se spustiti i do većinom suhe obale. Vjetar slab, povremeno umjeren sjeverozapadni ili jugozapadni.

I na krajnjem jugu Hrvatske većinom sunčano i vruće, uz poslijepodnevne pljuskove uglavnom prema unutrašnjosti. Najniža temperatura zraka bit će od 20 do 24 °C, a najviša oko 32 °C.


Reci što misliš!

 Izdvojeno