Događaji

vremenska prognoza

I u utorak promjenjivo, mjestimice kiša

I u utorak promjenjivo, mjestimice kiša
Bojan Bogdanić

Do srijede svježije, česti pljuskovi s grmljavinom, uglavnom u utorak i izraženiji, zatim stabilnije i opet većinom vruće. Na Jadranu lokalno jaka bura.

Utorak na istoku Hrvatske djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku. Mjestimice pljuskovi i grmljavina, osobito u prvom dijelu dana, i to ponajprije u Posavini i na zapadu.

Đir po gradu, ponedjeljak 19. kolovoza 2024. Đir po gradu 19. kolovoza 2024.

Poslijepodne razvedravanje. Najviša temperatura između 28 i 31 °C.

U središnjoj Hrvatskoj temperatura većinom između 27 i 29 °C, uz promjenjivo i nestabilno vrijeme pa na povremenu kišu valja računati osobito ujutro i prijepodne. Lokalno izraženiji pljuskovi mogući su ponajprije u Moslavini i na Banovini. 

Djelomice sunčano, ali nestabilno i na zapadu Hrvatske. Povremenih pljuskova i grmljavine bit će još u noći i ujutro, u gorju i prijepodne, gdje mogu biti izraženiji. Poslijepodne postupno razvedravanje.

Na sjevernom Jadranu u noći i ujutro slaba do umjerena bura, danju jugo i jugozapadnjak.

Najviša temperatura zraka u Gorskoj Hrvatskoj oko 25 °C, na Jadranu oko 29 °C. 

Vjerojatnost za izraženije pljuskove i grmljavinu u noći i prijepodne postoji i na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije.

Poslijepodne smirivanje vremena i razvedravanje.

Nakon slabe do umjerene bure puhat će umjereno jugo i jugozapadnjak. Vrlo toplo, u unutrašnjosti i vruće. 

Na jugu Hrvatske vrlo toplo, ali ne vruće. U prvom dijelu dana još može biti lokalno izraženijih pljuskova, a prema večeri razvedravanje. U noći i ujutro uz obalu bura, danju jugo, većinom umjereno, uz malo do umjereno valovito more.


Reci što misliš!