Događaji

nema mira za vatrogasce

Požar kod Skradina ugašen, kod Vrsina lokaliziran

Požar kod Skradina ugašen, kod Vrsina lokaliziran
Ivo Čagalj/PIXSELL

Dana 30. srpnja u 08:46 sati ŽVOC Šibenik zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Skradina u naselju Ićevo.

Požarom je bila zahvaćena makija, nisko raslinje i borova šuma na površini od 1700 ha. Požar je lokaliziran 03. kolovoza u 07:30 sati.

Tijekom dana 04. kolovoza u gašenju požara sudjelovalo je ukupno 18 vatrogasaca sa 6 vatrogasnih vozila iz IVP Šibenik, JVP Šibenik, DVD Dubravice, DVD Skradin i DVD „Sveti Juraj“ Kistanje. Tijekom noći na sanaciji i dežurstvu angažirano je 12 vatrogasaca s četiri vatrogasna vozila. Požar je ugašen 05. kolovoza u 08:00 sati.

Dana 31. srpnja u 14:25 sati  ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Vrsine. Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje, makija i crnogorica na trenutno procijenjenoj površini od 1338 ha. Tijekom dana 04. kolovoza, pored zemaljskih snaga požar su gasila dva protupožarna zrakoplova Air Tractor. Tijekom noći na sanaciji i dežurstvu angažirano je 15 vatrogasaca s 8 vatrogasnih vozila s OP Trogir.

Požar je lokaliziran 04. kolovoza u 20:00 sati.

Kod Tučepa i dalje traje sanacija

Dana 30. srpnja u 20:55 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Tučepa. Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i borova šuma na površini oko 800 ha. Pored zemaljskih snaga, tijekom dana 04. kolovoza požar su gasila dva protupožarna zrakoplova Air Tractor. Tijekom noći radilo se na daljnjoj sanaciji požarišta i dežurstvu od strane vatrogasaca s OP Makarska.

 


Reci što misliš!