Događaji

#DHMZ

Pretežno sunčano i toplo uz temperature između 28 i 33 °C

Pretežno sunčano i toplo uz temperature između 28 i 33 °C
Bojan Bogdanić

Djelomice, u Dalmaciji pretežno sunčano. Na Jadranu u noći i ujutro mjestimice umjerena bura, a potom sjeverozapadnjak, uz obalu i jugozapadnjak.

U unutrašnjosti poslijepodne više oblaka uz lokalno malo kiše ili poneki pljusak s grmljavinom, najvjerojatnije u sjeverozapadnim i zapadnim krajevima. Vjetar uglavnom slab, na istoku popodne ponegdje umjeren sjeverozapadni.

Najniža temperatura zraka od 13 do 18, na Jadranu između 20 i 25 °C. Najviša dnevna temperatura većinom između 28 i 33 °C.

Izvješće Pomorskog meteorološkog centra Split DHMZ-a dana 3.8.2024. u 19 sati

Upozorenje

Još u početku su moguće lokalne nevere i udari bure i sjeverozapadnog vjetra oko 35 čvorova. Tijekom noći i jutra u Velebitskom kanalu mjestimični udari bure 35-40 čvorova.

Stanje

Plitka dolina premješta se preko Jadrana na istok, dok sa zapada jača anticiklonalni greben.

Vremenska prognoza za Jadran za prvih 12 sati

Sjeverozapadni vjetar i bura 6-16 čvorova, ponegdje kratkotrajno do 24 čvora, a u Velebitskom kanalu bura 12-24 čvora. More 2-3. Vidljivost 10-20 km. Promjenljivo oblačno, mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom, a u drugom dijelu noći postupno razvedravanje.

Vremenska prognoza za sljedećih 12 sati

Slab do umjeren sjeverozapadni vjetar, ujutro uz obalu i bura, samo u Velebitskom kanalu pojačana, mjestimice jaka. More malo do umjereno valovito. Pretežno vedro.


Reci što misliš!