Događaji

#festival

MLJUF je još jednom upalio i svjetla pozornice i publiku

MLJUF je još jednom upalio i svjetla pozornice i publiku
Mladen Malik

Svi se uvijek trudimo zadovoljiti sve i svakoga, a to je prilično trnovit put i najčešće ispadne da nitko nije zadovoljan, a najmanje mi sami, kaže utemeljiteljica i organizatorica MLJUF-a, mulinskog ljetnog unplugged festivala Saša Boman Višić.

Trodnevnoga druženja mještana i glumaca, priznatih umjetnika, koji unatoč svim ljetnim obavezama, od Dubrovačkih ljetnih igara i Brijuna, ne propuštaju dolazak u Muline, zaselak na najzapadnijem dijelu otoka Ugljana.

Tako je bilo i ovoga puta, na 6. MLJUF-u, koji je od 29. do 31. srpnja na daske koje život znače ispred Blutorium galerije privukao više od 400 posjetitelja.

-Prve večeri slušali smo priču “Svitu se ne može ugodit” Sanje Grgine, naše zadarske glumice, lutkarice i pripovjedačice, koja i mene i djecu, kojoj je predstava namijenjena, svake godine iznova ostavi osupnutom svojim fantastičnim transformacijama i humornim pristupom koji unese i u najozbiljnije teme. A dječica….. Što da kažem o njima? Kad ih vidim kako sjede na kamenom podu i po prašnjavom putu, ma kakve god prelijepe haljinice i hlačice imali, srce mi je veliko k’o kuća, nestane sav umor i rasplinu se sve brige…, dodaje Saša Boman Višić

Ono što se od MLJUF-a sad već i očekuje, ističe, jest da glumica Ecija Ojdanić svojom nevjerojatnom energijom upali i svjetla pozornice i nas publiku.

Ove je godine, nastavlja, dovela sa sobom i Franu Maškovića, našega uglednog kazališnoga i filmskoga glumca.

-Zajedno su nam svojim maestralnim izvedbama u jednoj toploj priči “Ništa im neće bit” postavili veliku pozornicu za prepoznavanje nas samih. Vjerujem da nije bilo osobe u publici koja nije izvukla barem jedan detalj iz predstave koji ih je podsjetio na svoju svakodnevicu…, smatra.

Treće večeri Filip Detelić i Borko Perić izveli su crnu komediju “Direkt u glavu”, “zapaprili” ovogodišnji MLJUF i opravdali nadimak predstavi “komedija za krepat”.

-Ono što mi je najdraže, nasmijali su nas do suza. Nekima možda i nije bilo po volji, ali eto… svitu ne mo’š uvik ugodit, ali i ništa im neće bit, znakovito poručuje Saša Boman Višić i zahvaljuje svim volonterima koji su neumorno mjesec dana pomagali u organizaciji, a posebno na financijskoj potpori Turističkoj zajednici Općine Preko i djelatnicama  Marini Belić Telac i Ivi Car iz TIC-a Ugljan.


Reci što misliš!