Događaji

misijski poziv

Zadarska časna sestra Matea pridružila se družbi karmelićanki

Zadarska časna sestra Matea pridružila se družbi karmelićanki
I. G.

S. Matea je viša medicinska sestra i radila je u bolnici u Zagrebu. S. Matea je bila dolazila na duhovne susrete karmelićanki BSI u Bibinje i Zagreb gdje je upoznala njihovu karizmu.

Osjeća misijski poziv i birala je biti dijelom Družbe koja ima zajednicu sestara i u misijama. To ju je dodatno privuklo Karmelićankama BSI, uz njenu pobožnost Srcu Isusovom koje je i u sâmom nazivu te karmelske Družbe.

 

Dan Družbe Karmelićanki Božanskog Srca Isusova i doživotno zavjetovanje s. Matee Elizabete od Kraljice mira, karmelićanke BSI, svečano su proslavljeni u provincijalnoj kući Hrvatske provincije Karmelićanki BSI u Hrvatskom Leskovcu u utorak, 2. srpnja.

Svečano koncelebrirano misno slavlje u samostanskoj kapeli sv. Josipa Karmelićanki BSI u Hrvatskom Leskovcu, za vrijeme kojeg je s. Matea položila doživotne zavjete, predvodio je zadarski nadbiskup Milan Zgrablić, jer je s. Matea Bobić rodom iz zadarske župe bl. Alojzija Stepinca. Nadbiskup je zahvalio s. Marijani  Šušić, provincijalnoj savjetnici, na pozivu da predvodi to misno slavlje.

“Kada se osoba odluči posvetiti Bogu i živjeti ljubav, to je veliki Božji dar i milost, ne samo za pojedinca, nego i za mnoge. To je razlog naše zajedničke radosti. Na tom daru Bogu zahvaljujemo, a Vama čestitamo na odvažnom primanju Božje milosti. S Vama se raduju karmelićanke BSI, Vaša obitelj, župna zajednica bl. Alojzija Stepinca na Bilom Brigu u Zadru iz koje dolazite, Crkva u Zadarskoj nadbiskupiji i cijela Crkva”, rekao je nadbiskup Zgrablić u obraćanju s. Matei.

Više na stranicama nadbiskupije


Reci što misliš!