Događaji

tijekom turističke sezone

Zadarska županija sufinancira smještaj doktorima medicine u iznosu do 500 eura mjesečno

Zadarska županija sufinancira smještaj doktorima medicine u iznosu do 500 eura mjesečno
Designed by Freepik

Zadarska županija početkom ove godine donijela je Program poticajnih mjera za zdravstvene djelatnike za 2024. godinu s ciljem razvoja i primjene modela osiguravanja dostatne radne snage te popunjavanja mreže javno-zdravstvenog sustava na otocima i ruralnom području.

Cilj programa, čiji su nositelji Dom zdravlja Zadarske županije i Zavod za hitnu medicine Zadarske zupanije, je osigurati potreban broj zdravstvene radne snage za popunjavanje mreže javne zdravstvene službe, za organizaciju zdravstvene zaštite tijekom turističke sezone kao i dodatna financijska sredstva za provedbu mjera.

Programom su predviđene dvije poticajne mjere. Kroz prvu se sufinancira smještaj doktorima medicine (osim specijalizantima) u iznosu do 500 eura mjesečno i najdulje 5 godina, zaposlenima u Domu zdravlja Zadarske županije, a zbog popunjavanja mreže javne zdravstvene službe.

Tu mjeru Dom zdravlja trenutno koristi za troje liječnika - u ordinacijama obiteljske medicine Larisa Hrebeniuk u Bibinjama te za ordinaciju doktora Silvija Altarca u Sukošanu, kao i jedna specijalistička pedijatrijska ordinacija.

Kroz drugu mjeru sufinancira se smještaj doktorima medicine za vrijeme turističke sezone, u najvišem iznosu do 500 eura mjesečno.  Za sada se troje liječnika priprema koristiti tu mjeru za rad u turističkoj sezoni – liječnici Doma zdravlja u turističkoj ambulanti u Biogradu na Moru te Kalima, kao i jedna doktorica Zavoda za hitnu medicinu koji će u ljetnoj sezoni biti osnažen s još desetak dodatnih liječnika. 

Svi zainteresirani za korištenje ovih mjera mogu se javiti u Dom zdravlja Zadarske županije ili Zavod za hitnu medicine Zadarske županije.


Reci što misliš!