Događaji

29. lipnja

Dani maslina na Ugljanu uz dodjelu diploma, degustacije i koncert klape Kontrada

Dani maslina na Ugljanu uz dodjelu diploma, degustacije i koncert klape Kontrada

Središnji program 11. Dana maslina otoka Ugljana održat će se u subotu, 29. lipnja u središtu mjesta Ugljana u 18.30 sati.

Manifestacija promovira tradiciju maslinarstva na otoku Ugljanu dugu dvije tisuće godina, a u sklopu programa održat će se ŠUG festival – sajam otočnih proizvoda, na kojemu će nositelji oznake HOP i lokalni proizvođači predstaviti autohtone otočne proizvode – likere, rakije, marmelade, džemove, proizvode od maslinovog drva, nakit, prirodnu kozmetiku.

Pod vodstvom Vesne Zalović održat će se dječja radionica izrade keksića od maslinovog ulja, a ispred Doma kulture vođena degustacija maslinovog ulja s članovima Udruge Olea Zadar na kojoj će polaznici naučiti kako pravilno kušati maslinovo ulje i kako razlikovati kvalitetna od nekvalitetnih ulja.

Posjetitelji će tijekom cijele manifestacije imati priliku probati najbolja ovogodišnja ulja, a oko 20.30 sati započet će dodjela diploma i proglašenje pobjednika 11. Dana maslina otoka Ugljana.

Nakon službenog dijela manifestacije posjetitelji će moći uživati u dalmatinskim jelima poznatog kuhara Renata Kraljeva, a za glazbeni dio pobrinut će se Klapa Kontrada.

Dane maslina otoka Ugljana organizira Turistička zajednica Općine Preko uz potporu Turističke zajednice Zadarske županije.

Program večeri:
18.30 – ŠUG Festival – sajam otočnih proizvoda (Mul)
19.00 – Radionice:
-Mala škola degustacije (ispred Doma kulture)
-Izrada keksića od maslinovog ulja za djecu – prijave u TIC-u Ugljan (Mul)
19.30 – Degustacija prijavljenih ulja
20.30 – Dodjela nagrada maslinarima
21.00 – Druženje uz Klapu Kontrada i domaću hranu


Reci što misliš!