Događaji

stižu ugovori

Za projekte u Zadarskoj županiji osigurat će se 3.630.000 eura iz Programa podrške gospodarskoj i društvenoj revitalizaciji

Za projekte u Zadarskoj županiji osigurat će se 3.630.000 eura iz Programa podrške gospodarskoj i društvenoj revitalizaciji

Za područje Zadarske županije odobreno je financiranje 10 projekata u ukupnoj vrijednosti 3.630.000 eura, kod 2 projekta nositelj je Zadarska županija, 2 projekta gradovi, a kod 6 projekata JLS.

Župan Božidar Longin sudjelovat će u petak u Obrovcu na  svečanosti uručivanja Ugovora o financiranju iz „Programa podrške gospodarskoj i društvenoj revitalizaciji Ravnih kotara, Bukovice i Neretvanske doline“ koju  organizira Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. 

Za područje Zadarske županije odobreno je financiranje 10 projekata u ukupnoj vrijednosti 3.630.000 eura, kod 2 projekta nositelj je Zadarska županija, 2 projekta  gradovi, a kod 6 projekata JLS.

Cilj Programa je poticanje razvoja gospodarskih i društvenih aktivnosti u područjima Ravnih kotara, Bukovice i Neretvanske doline u skladu s njihovim razvojnim posebnostima, kroz ulaganja u infrastrukturne projekte kao preduvjet za razvoj postojeće i izgradnju nove društvene i gospodarske infrastrukture te time postizanje održivog gospodarskog razvoja, povećanja atraktivnosti prostora, poboljšanje kvalitete života i sprječavanje daljnjeg iseljavanja te poticanje razvoja ključnih gospodarskih sektora.

Ugovore će uručiti ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić, u petak, 28 lipnja u 9:00 h u Centru za pružanje usluga u zajednici Tereza, (Trg dr. Franje Tuđmana 1, 23450 Obrovac)


Reci što misliš!