Događaji

glazba

U Palaču Cedulin stiglo tamburaško kolo iz Amerike

U Palaču Cedulin stiglo tamburaško kolo iz Amerike

Ovu subotu je stigla u Zadru tamburaška grupa tijekom svog turnira po Hrvatskoj, organizirano od strane Croatian Fraternal Union CFU (Hrvatske Bratske Zajednice) iz SAD-a.


Našem portalu je stigao i kratki komentar i fotografije od jednog lokalnog posjetitelja tog koncerta, Albert Anthony Božulića:
"Obožavam ljetnu pozornicu, bilo to koncert ili ljetni teatar, pa povijesna lokacija kao Cedulin palača je bila dobra lokacija i čestitam organizatorima na odabiru za ovakav sadržaj, te je bila prilika da lokalni ljudi i turisti čuju i vide  tamburašku tradiciju koju je sačuvala Hrvatska bratska zajednica u SAD-u već preko 100 godina, i kako na svoj način kontinuirano štitu Hrvatske tradicije kroz glazbu, kostime, hranu i druženje, te pozitivne energije na ovakvim eventu.  Danas u ovoj veoma lijepo renoviranoj povijesnoj palači, dijaspora i Zadrani su kao jedna obitelj,"  izjavio je Božulić. 

Albert Anthony vodi i svoj Twitter kanal @AlbertAnthonyB, gdje prikazuje lokalne evente i konferencije, te je uključen u gradsku politiku od 2023. Osim toga, bio je statist u ratnom filmu snimljenom u blizini Zadra prošle godine.


 


Reci što misliš!