Događaji

četvrtak, 20. lipnja

Bogat program 16. Festivala Sunca i svjetlosti u Ninu

Bogat program 16. Festivala Sunca i svjetlosti u Ninu
Boris Kačan

Proslavimo zajedno prvi dan ljeta, uz bogati program 16. Festivala Sunca i svjetlosti, poručuju iz TZ grada Nina.

Pridružite nam se na ranojutarnjem koncertu "Nezaboravno svitanje u Ninu". Nježni glas Nele Šarić u četvrtak, 20. lipnja u 5:30 sati pružit će vam doživljaj za pamćenje, a zajedno pozdravimo prvu ljetnu zraku sunca koja će se pojaviti nad Velebitom u 5:39:35 sati.

Od 9 sati učenici Osnovne škole "Petar Zoranić" Nin i djeca Dječjeg vrtića "Morska vila" Nin imati će kratki nastup ispred i u crkvi.

Posjetitelji mogu promatrati Igru Sunčevih zraka unutar crkve sv. Križa uz stručnu interpretaciju od 10:00 do 12:00 sati, a tijekom jutra najmlađi sudionici festivala mogu sudjelovati na likovnoj radionici u Muzeju ninskih starina.

U popodnevnom programu Petar Zoranić Ninjanin i vila Hrvatica okupljene će povesti u razgled Nina.

Na Višeslavovom trgu od 20 sati poslušajte predavanje prof. dr. sc. Ante Uglešić, Krsni zdenac s imenom kneza Višeslava, najpoznatiji nacionalni i vjerski simbol Hrvata.

Crkva Sv. Križa svojevrsni je simbol regije budući da se nalazi u zastavi i grbu Zadarske županije. Glavna vodilja festivala je poticanje edukacije, znanosti i raznih umjetnosti, mladih glazbenika i pokretanje svijesti stanovništva o važnosti crkvice i Nina kao hrvatskog Stonehengea.

Ovogodišnji festival pod pokroviteljstvom je Ministarstva turizma i sporta i Zadarske županije, a partneri na projektu su: Arheološki muzej Zadar – Muzej ninskih starina, Osnovna škola "Petar Zoranić" Nin, Dječji vrtić "Morska Vila" Nin.

Očekujemo vas na 16. Festivalu Sunca i svjetlosti u Ninu. Veselimo se susretu.


Reci što misliš!