Događaji

U novome tjednu pretežno sunčano i vruće

U novome tjednu pretežno sunčano i vruće
Šime Zelić/PIXSELL

Od sredine dana malo vjetrovitije u Dalmaciji, gdje će zapuhati ponegdje umjeren jugozapadni i sjeverozapadni vjetar. Uz sunčano vrijeme bit će još malo toplije, danju oko 30 °C.

Novi tjedan će u istočnoj Hrvatskoj početi uz još ne posve stabilne vremenske uvjete. Iako će prevladavati sunčano, ponegdje s umjerenom naoblaklom, poslijepodne je lokalno moguć i jači razvoj oblaka praćen kratkotrajnim pljuskom. Vjetar uglavnom slab. Najviša temperatura oko 30 °C, pri izlasku Sunca bit će oko 16 °C.

U središnjoj Hrvatskoj pretežno sunčano, ujutro nakratko s mjestimičnom maglom i temperaturom oko 15 °C. Vjetar slab, a poslijepodne temperatura od 28 do 30 °C.

Na sjevernom Jadranu i u Gorskoj Hrvatskoj sunčano, poslijepodne u gorju uz umjerenu naoblaku, te danju vrlo toplo - od 25 °C u Gorskome kotaru do 30 °C na sjevernom Jadranu. Vjetar većinom slab, a more mirno do malo valovito.

Od sredine dana malo vjetrovitije u Dalmaciji, gdje će zapuhati ponegdje umjeren jugozapadni i sjeverozapadni vjetar. Uz sunčano vrijeme bit će još malo toplije, danju oko 30 °C.

Na sunčanom krajnjem jugu Hrvatske u poslijepodnevnim satima maestral također može donijeti manje osvježenje s mora, koje će biti većinom malo valovito, temperature i do 25 °C.

Najviša temperatura zraka od 29 uz obalu do 32 °C u zaobalju, pogotovo u dolini Neretve


Reci što misliš!