Događaji

evo detalja!

Fish & Jazz Festival: dobra glazba i dobra spiza na Muraju

Fish & Jazz Festival: dobra glazba i dobra spiza na Muraju

Turistička zajednica grada Zadra u suradnji tvrtkom Cromaris ove godine po drugi put organizira trodnevni Fish & Jazz Festival.

Održava se od četvrtka, 6. lipnja, do subote, 8.lipnja te se ovaj put preselio iz atrija Palače Cedulin na gradske bedeme, UNESCO-vom oznakom zaštićenim zidine, kojeg Zadrani najčešće nazivaju Muraj. Preciznije, ova opuštena događanja odvijat će se na bastionu sv. Roka iznad gradske tržnice.Gastronomski dio programa odvijat će se ujutro od 12 do 14 sati i navečer od 18 do 24 sata, s tim da svi koncerti počinju u 21 sat.

Cromaris sa svojim proizvodima, brancinima i oradama, te stalnim suradnicima-kuharima osigurava slasne zalogaje.

Chef Hrvoje Krajnović, koji promiče zdravu prehranu, pripremat će mediteransku osvježavajuću mediteransku cous-cous salatu s filetom orade, dok će njegov kolega Tihomir Bježančević slagati sendviče od fileta brancina pečenog na Ofyr roštilju u burger peciva.

Festival u četvrtak otvaraju zadarsko-splitski veterani jazza Black Coffee s popularnom Anom Uršulom Najev,koja je i lani na Fish & Jazz Festivalu pokazala da uz glumački posjeduje i sjajan pjevački talent.

Drugog dana Festivala na Muraju nastupa Damir Django Group, koju je osnovao prerano preminuli sjajni jazz gitarist Damir Kukuruzović, a koja je i nakon njegovog odlaska nastavila djelovati posvećujući koncerte sjećanju na njega.

Trećeg i zadnjeg dana Fish & Jazz Festivala pod zvjezdanim nebom nastupa splitski duo Sara i Jappa. Riječ je o ocu i kćeri Brodarić koji izvode sofisticirane vokalno-gitarističke obrade američkih jazz klasika. Zanimljivo da je Željko Brodarić bio pjevač i gitarist kultne splitske rock grupe Metak koja je djelovala krajem ’70. godina te ostala upamćena po hitovima "Htio sam noćas da ti pišem", "Rock'n'Roller" i "Da mi je biti morski pas", koji se i danas rado puštaju programima radio postaja.No, na Muraju na Fish & Jazz Festivalu neće biti morskih pasa, nego orada i brancina i puno dobrog jazza, a ulaz na sve koncerte je besplatan.
 


Reci što misliš!