Događaji

dv radost

Zahvaljujući mladim umjetnicima imamo novi mural na Vošti

Zahvaljujući mladim umjetnicima imamo novi mural na Vošti

Jučer je Dječji vrtić Radost Zadar područni objekt Voštarnica zasjao u sjaju boja svog prvog velikog murala, a zasjali su i osmijesi na licima svih onih koji su stvarali i pratili kako raste ova čarobna livada u srcu grada!

A rasla je još od prvog prijedloga za suradnju, prve ideje, pa do prve skice i one konačne; prvih linija na zidu, prvih pločica mozaika, preko prvih, drugih, trećih ploha boja... pa sve do zadnjih točkica i detalja!

Učenici ŠPUD-a Zadar su dali sve od sebe da budeu gotovi i da se mali polaznici vrtića konačno mogu upustiti u igru u čarobnom svijetu svojeg dvorišta!

- Sigurni smo kako će svaki dan otkrivati nešto novo i kako će njihova mašta rasti kao i priroda! 

Ponosni smo na naše učenike 3. D razreda, odjela aranžersko-scenografskog dizajna, koji su autori ovog velikog djela, a to su Marta Radovčić, Hana Tabaković, Karis Radošević, Nina Pešut, Nika Ela Čoban, Katarina Žagar, Zara Kadi, Martin Pašić, Niko Ukalović i Cvita Babić!

Ovo im je bila najzahtjevnija, ali i najdraža terenska nastava do sad, vrtićko dvorište bila im je učionica, a sa svojim nastavnicama proveli su beskrajno zabavan svibanj pod nekad vedrim, a nekad oblačnim nebom!

Kroz rast čarobne livade vodile su ih i s njima radile nastavnice Bojana Vukojević, Jelena Stošić i Lea Ljuba Kocijan, a svi se slažu kako je ovakva nastava puno bolja nego ona u školskoj zgradi! 

Hvala odgojiteljici Nataliji Žorž Brusić na poticaju ove genijalne suradnje, a još jednom hvala i svim odgojiteljicama, osoblju i upravi vrtića na divnoj svakodnevnoj dobrodošlici! Svaki dan su pazili na nas, osjećali smo se baš posebno! 

Ovim velikim djelom koji spaja crtanje i slikanje s mozaikom, još jednom smo pokazali kako naša škola neumorno radi na umjetničkom bogatstvu našeg divnog grada, ali i na bezvremenskim porukama o važnosti prirode i zelenih oaza u vremenu betonizacije, kao i o zajedništvu, nesebičnosti i predanom radu za dobrobit cijele zajednice - jer ljepota koju vidimo oko sebe sigurno donosi zadovoljstvo i radost u duši svakom pojedincu! 

Dodatno opažanje: već pri kraju rada, počeli smo primjećivati kako se raznorazne bubice i insekti vole zadržavati na muralu, a zadnji dan se i jedan veliki galeb prošetao dvorištem i zadržao ispred murala, pomno motreći našeg otkačenog puža!
 


Reci što misliš!