Događaji

vremenska prognoza

I u subotu toplo, većinom suho i sunčano, bura pa maestral

I u subotu toplo, većinom suho i sunčano, bura pa maestral
Šime Zelić/PIXSELL

U subotu samo u istočnih hrvatskim krajeva može biti ponekog pljuska ili kratkotrajne kiše, uglavnom u zapadnoj Slavoniji. Uz slab do umjeren sjeverni vjetar bit će podjednako toplo kao u petak, s najvišom temperaturom od 22 do 24 °C.


Danju podjednako toplo i u središnjoj Hrvatskoj, gdje će jutarnja temperatura biti između 7 i 12 °C. Prevladavat će sunčano, mjestimice sa slabim do umjerenim sjeveroistočnim vjetrom.

Na sjevernom Jadranu bura, ujutro još podno Velebita lokalno s jakim, moguće i olujnim udarima, a od sredine dana bit će i zapadnjaka i sjeverozapadnjaka. U Gorskoj Hrvatskoj slab i umjeren sjeveroistočnjak. Uz pretežno sunčano vrijeme temperatura će porasti do vrijednosti između 18 i 22 °C u Lici i Gorskom kotaru te od 23 do 26 °C u unutrašnjosti Istre te na obali i otocima.

Ujutro bura i na srednjem Jadranu, a od sredine dana sjeverozapadni i jugozapadni vjetar pri čemu će more biti malo valovito, uglavnom na otvorenom i umjereno. Bit će obilje sunčanog vremena, kao i u unutrašnjosti Dalmacije, uz ugodnu toplinu.

Podjednaka temperatura i na krajnjem jugu Hrvatske, također s jutarnjom burom, zatim sjeverozapadnjakom i jugozapadnjakom. Bit će većinom sunčano, ponegdje s umjerenom naoblakom.


Reci što misliš!