Događaji

četvrtak, 25. travnja

Na Ugljanu ekološka akcija izvlačenja odbačenih ribarskih mreža iz mora

Na Ugljanu ekološka akcija izvlačenja odbačenih ribarskih mreža iz mora
Thinkstockphotos.com

U četvrtak, 25. travnja održava se ekološka manifestacija “Uz more, za more: zelena misija za održivu budućnost Hrvatske” koja će se održati na plivarici Škoda koja isplovljava iz zadarske luke Gaženica i plovi prema Ugljanu gdje će se održati akcija izvlačenja odbačenih ribarskih mreža iz mora.

Kroz suradnju pionira održive mode u Hrvatskoj, modnog brenda Krie Designa i projekta Provir (koji je pokrenuo ribar Božidar Blaslov), svjedočit ćemo jednom punom krugu, od problema do rješenja, transformaciji odbačenih ribarskih mreža i najlona u održivu odjeću, postavljajući primjer kako se inovacijom i posvećenošću može promijeniti svijet na bolje.

Ova manifestacija predstavlja sjajnu priliku da zajedno istražimo inovativne pristupe održivom turizmu i očuvanju morskog okoliša.

Jedan od glavnih događaja manifestacije bit će panel rasprava koja će se održati na brodu, a koja će uz organizatore ovog događaja, dizajnericu Kristinu Burju i ribara Božidara Blaslova, uključivati i  ministricu turizma i sporta Nikolinu Brnjac, gđu Irenu Vicković ispred Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost,  prof. Peru Tutmana iz Instituta za Oceanografiju i ribarstvo, gđa Dunju Mazzocco Drvar iz WWF-a koji je svjetski lider u zaštiti prirode, te predsjednika Uprave ACI-a g. Kristijana Pavića i Berislava Lastrića – ICT managera iz A1. 

Na panelu će razgovarati o ključnim temama vezanim za održivost turizma te istražiti načine kako zajedno možemo pridonijeti očuvanju našeg predivnog mora i planete općenito.

Osim panela, bit će organizirana i akcija izvlačenja ribarskih mreža iz mora te predstavljanje održive kolekcije odjeće koju potpisuje Krie X Provir. Ova kolekcija, napravljena je od tkanine budućnosti koja nastaje recikliranjem odbačenih ribarskih mreža i ostalog odbačenog najlona, a zahvaljujući vlaknu koje se beskonačno može regenerirati, ova odjeća nikada neće biti otpad.

Ovaj događaj podržat će i osobe iz javnog života: Franka Batelić, David Skoko, Ivan Dečak, Dina Dragija, Marijana Batinić.


Reci što misliš!