petak, 26. travnja
Ne propustite prvi "MarsOvca" - hedonističko-gastronomski događaj u Novalji
Udruga obrtnika - ceh ugostitelja grada Novalje, Turistička zajednica grada Novalje i Grad Novalja organizatori su hedonističkoga gastronomskog događaja koji će se održati u Novalji, na otoku Pagu, u petak, 26. travnja od 11 sati, u ogradici u novaljskim Škuncinim stanima.
- Tom prilikom ispričat ćemo priču o MarsOvci te zajedno sa svojim vrhunskim ugostiteljima u 12 sati, točno u podne, ponuditi pravi „novaljski ubed“, spravljen od janjetine s bižima, koptrlice, utrobice i tripica. Jela su to s originalnim kuharskim potpisom, pripravljena po autohtonoj, tradicionalnoj recepturi, na način kako su se nekada pripremala. Sada su ponovno pred nama, odoljela svim proteklim vremenima i čekaju neke nove istinske gurmane, poručuju organizatori.
Što je to MarsOvca?
Paška ovca jedna je posebna životinja, posebna ovca, možemo slobodno reći - ovca nad ovcama, MarsOvca, koja je dokazala da se može živjeti na golom kamenu uživajući u posolicom začinjenom mirisnom smilju i aromatičnom bilju te od njega stvoriti najbolji sir na svijetu – paški sir.
Novaljci su stoga svoju ovcu odlučili staviti na tron gdje i pripada te zahvaliti toj skromnoj životinji što ih hrani već stoljećima. Stoga su odlučili gastronomskom manifestacijom MarsOvca prezentirati svoju tradicionalnu gastronomiju za koju je upravo paška ovca itekako zaslužna.
-
MarsOvca je svojevrsni hommage Paškoj ovci, otočnoj hraniteljici
i težačkom načinu života nanovo ispričan kroz novu gastronomsku
kreaciju njezinih proizvoda od mesa, sira, skute, surotve i
iznutrica” ističu organizatori ove nove gastro
manifestacije, Udruga obrtnika - ceh ugostitelja grada
Novalje, Turistička zajednica grada Novalje i Grad Novalja.
Dobrodošli ste i na večernji dio gastro programa MarsOvce, planiran za javnost istog dana, na Trgu Bazilike, s početkom u 19 sati. Ljubitelji autohtone kuhinje moći će gustirati jela koja će pripremati čak 12 poznatih restorana s područja grada Novalje. Na svakom stolu bit će predstavljena Bljac i Mljac jela, ali sva nadasve fina.
MarsOvca moći će se po prvi puta ove godine pronaći i u novaljskim restoranima, od 26.travnja do 26.svibnja, kada je ona najsvježija i najukusnija. Sve goste željne novih i drevnih okusa na menijima pojedinih ugostiteljskih objekata u Novalji očekuju tradicionalna i pomalo zaboravljena jela, poput tripica, koprtla, utrobica s kapulon i janjetine na gradele, uz domaće namirnice i priloge od zelja i krumpira te skuta, sir i surotva.
Očekujemo vas u petak, 26. travanja u Novalji, na otoku Pagu, mjestu rođenja MarsOvce. Pridružite nam se na hedonističkom događaju stvorenom samo za prave gurmane.
Vezane vijesti
-
Od jučer u osam sati u Zadru je palo 27,8 litara kiše, dok je na zračnoj luci zabilježeno 27 litara.
-
U atriju Providurove palače u ponedjeljak, 5. svibnja, svečano su otvorene prve dvije izložbe iz novog ciklusa o sportu u II Palače!
-
Košarkaški klub Zadar jedini je klub u Hrvatskoj koji će imati sve mlađe dobne kategorije na završnim turnirima Prvenstva Hrvatske.
-
Pod geslom „I ja ću biti olimpijac“ u organizaciji Sportske zajednice Grada Zadra i Športske zajednice Zadarske županije, 9. svibnja s početkom u 08.30 sati na atletskom igralištu Športskog centra Višnjik u Zadru održati će se 21. Olimpijski festival dječjih vrtića.
Izdvojeno
-
Kandidati za gradonačelnika Zadra, Šime Erlić, Ivica Žuvela i Daniel Radeta sučelili su se na Večernji TV-u
-
Kadeti i Juniori Zadra su u 25. kolu 1. NL NS Split gostovali kod Dubrovnika
-
U atriju Providurove palače u ponedjeljak, 5. svibnja, svečano su otvorene prve dvije izložbe iz novog ciklusa o sportu u II Palače!
-
Zadarska policija istražuje slučaj prijevare, u kojem je 32-godišnjak prevaren za nekoliko stotina eura
Reci što misliš!