Događaji

Gala večerom u Arsenalu

Započinje Tuna, Sushi & Wine Festival: Koncerti, radionice i stručni skup o marikulturi u Jadranskom moru

Započinje Tuna, Sushi & Wine Festival: Koncerti, radionice i stručni skup o marikulturi u Jadranskom moru
Bojan Bogdanić

Osim niza gastronomskih programa u Arsenalu na gala večeri u petak i potom sljedećih pet dana na Trgu Petra Zoranića, ovogodišnji osmi po redu Tuna, Sushi & Wine Festival bit će obogaćen i čitavim nizom drugih sadržaja, od koncerata do specijaliziranih radionica.

To su u prvom redu koncerti hrvatskih glazbenih zvijezda: od Danijele Martinović koja će održati koncert na gala večeri u Arsenalu u petak, 5. travnja, preko Damira Urbana čiji je nastup predviđen na Trgu Petra Zoranića u nedjelju 7. travnja, pa do Natali Dizdar, Zadranke koja je ovogodišnja dobitnica Porina za najbolju vokalnu izvedbu koja će zatvoriti festival u srijedu, 10. travnja na Zoranićevom trgu.

Subota, dan službenog otvaranja Festivala bit će ipak najbogatiji glazbom: ujutro će posjetitelje zabavljati Elena Stella & Ante Jeličić Trio, a navečer grupa Kanella.

Na festivalskom Trgu Petra Zoranića će svakoga dana glazbu puštati poznati zadarski DJ-i: Rkoma, Angelo, Alvize, Troxy i Davor. Zahtjevni moderatorski posao vođenja kroz program povjeren je poznatim zadarskim novinarima Ani Marušić i Damiru Graniću.

Za vrijeme trajanja Festivala na Trgu Petra Zoranića bit će postavljena izložba fotografija Danijela Kolege „Ravnoteža“, a svaki će festivalski dan obilježiti po jedna ili dvije radionice. Već tradicionalno, radionice izrade origamija održavati će predavačica Sanja Srbljenović Čuček.

U ponedjeljak i utorak u poslijepodnevnim satima održat će se dvije vinske radionice koje će voditi osnivač Zadar Wine Festivala Ivan Stiblik: „Back to Roots“, radionica upoznavanja autohtonih vinskih sorti zadarskog kraja u ponedjeljak te „Think Pink“ – upoznavanje s mladim rose vinima Zadarske županije, u utorak.

Istog dana u popodnevnim satima svoju vještinu oslikavanja platna vinom demonstrirat će članovi zadarske Udruge „Re-kreativci“, a njihov nastup nosi naziv „Paint and Wine“.
Osmi Tuna, Sushi & Wine Festival imat će i svoj stručni dio.

U ponedjeljak, 8.travnja od 9 do 17 sati u Koncertnoj dvorani Blagoje Bersa Kneževe palače održat će se Znanstveno stručni skup s međunarodnim sudjelovanjem posvećen marikulturi u Jadranskom moru.

Ulaz za otvoreni festivalski dio na Trgu Petra Zoranića od 6. do 10. travnja je besplatan, uključujući i koncerte glazbenih zvijezda. Festival će za vrijeme tih pet dana počinjati u 11 sati i trajati do kasnijih večernjih sati.

Ulaznice za gala večeru i koncert Danijele Martinović u petak u Arsenalu mogu se kupiti u samom klubu, kao i u Turističko-informativnom centru TZ Zadar, hotelu Ilirija u Biogradu te putem online servisa Entrio, Eventim i Turneo.


Reci što misliš!