Događaji

usvajanje dobrih navika kod djece

Udruga RTL pomaže djeci oprema knjižnice osnovnih škola diljem Hrvatske

Udruga RTL pomaže djeci oprema knjižnice osnovnih škola diljem Hrvatske
RTL

Udruga „RTL pomaže djeci“, uz medijsku podršku RTL-a, organizira kreativni natječaj u sklopu kojeg će pet knjižnica osnovnih škola na području Republike Hrvatske opremiti svime što im nedostaje da svojim učenicima pruže adekvatnu podršku u formalnom obrazovanju i osiguraju im mjesto u koje će se uvijek rado vraćati kako bi čitali, istraživali i družili se.

“Ponosna sam što sam ambasadorica još jedne prekrasne kampanje udruge 'RTL pomaže djeci', osobito zato što zajedno promičemo vrijednosti koje bismo željeli vidjeti kod sve djece – interes za usvajanjem novih znanja, ljubav prema knjigama, znatiželju koja vodi do otkrivanja primjene novih tehnologija i sklapanje prijateljstava te druženje s vršnjacima“, naglasila je urednica i voditeljica RTL-a Danas, Damira Gregoret. Stoga, dragi ravnatelji, pedagozi, knjižničari i učitelji osnovnih škola – okupite male kreativce i zajedno osmislite prijavu koja će baš vašoj knjižnici donijeti pobjedu!

Proces prijave je jednostavan - na e-mail adresu rtlpomazedjeci@rtl.hr pošaljite osnovne informacije o vašoj školi i obavezno napišite što njezinoj knjižnici nedostaje da bi postala srce vaše škole. Napišite nam pismo, snimite video ili skeč, osmislite pjesmicu, recitaciju, fotografirajte svoju knjižnicu - upotrijebite maštu i kreativnost.

„Knjižnica nije samo mjesto na koje djeca dolaze po lektiru, već je i mjesto na koje dolaze na predstave, radionice i predavanja. Oni koji nemaju računalo ili printer kod kuće, u knjižnici mogu pisati radove potrebne za nastavu. To je i mjesto na kojem se djeca druže, ponekad se tamo rađaju i prve ljubavi“, dodala je Damira.

Prijave su otvorene do 15. travnja nakon čega će svi vaši radovi biti objavljeni na web-stranici udruge „RTL pomaže djeci“. Tamo će čitatelji portala, ali i svi vaši učenici, roditelji, nastavnici i školsko osoblje, moći pogledati prijavljene radove i glasati za školu po svom odabiru.

Pet škola koje skupe najviše glasova čitatelja osvojit će nagradu za svoje učenike - lektirne naslove, informatičku opremu, društvene igre, potrošni materijal za radionice ili pak namještaj; što god im je potrebno da bi njihova školska knjižnica zasjala punim sjajem - u maksimalnom iznosu do 5.000,00 eura po školi.

Osnovnoškolski kreativci – na posao! Prijavite se na natječaj i pošaljite nam svoje maštovite uratke! A sve gledatelje i čitatelje RTL-a pozivamo da, nakon objave prijavljenih škola, glasanjem podrže svog favorita i mališanima diljem Lijepe Naše pruže okruženje za rast i usvajanje novih znanja kakvo zaslužuju.


Reci što misliš!