Događaji

vremenska prognoza

U četvrtak malo naoblake, ali i dalje toplo

U četvrtak malo naoblake, ali i dalje toplo
I. P.

Opet oblačniji i topliji dani, povremena kiša, češća potkraj četvrtka, u petak i osobito nedjelju, na moru uz jugo, lokalno nevrijeme

U četvrtak u Slavoniji, Baranji i Srijemu ujutro većinom sunčano, a prema večeri će se naoblačiti. Vjetar uglavnom slab pa ujutro, uz najnižu temperaturu između -1 i 2 °C, osim mraza može biti i magle.

Podjednako i u središnjoj Hrvatskoj, gdje će se naoblačiti već sredinom dana, no kiša će stići kasnije popodne, najprije u najzapadnije krajeve. Moguća je i grmljavina.

Popodne će mjestimice uz obalu sjevernog Jadrana popuhivati do umjeren zapadnjak i jugozapadnjak. U prvom dijelu dana na zapadu će nebesko plavetnilo narušiti samo visoki oblaci. Po kotlinama Gorske Hrvatske i u unutrašnjosti Istre će biti jutarnje magle, koja je moguća i prema otvorenom moru. Popodne naoblačenje i mjestimice kiša. 

Oblaci i kiša nad Dalmaciju će stizati tek prema noći. Vjetar slab do umjeren s mora, koje će biti mirno ili malo valovito. Vidljivost dobra. Najviša temperatura zraka između 17 i 20 °C.

Razmjerno toplo uz podjednake vrijednosti temperature zraka i na krajnjem jugu Hrvatske, gdje će se većinom sunčano vrijeme zadržati gotovo cijeli dan. Slab do umjeren sjeverozapadnjak do sredine dana okrenut će na zapadnjak i jugozapadnjak.


Reci što misliš!