Događaji

kneževa palača

Udruga socijalnih radnika Zadar obilježava Svjetski dan socijalnog rada stručnim skupom

Udruga socijalnih radnika Zadar obilježava Svjetski dan socijalnog rada stručnim skupom

Udruga socijalnih radnika Zadar organizira stručni skup koji će se održati 21. ožujka 2024. s početkom u 12 sati u Koncertnoj dvorani Kneževe palače, Poljana Šime Budinića 3.

Svjetski dan socijalnog rada obilježava se 19. ožujka 2024. godine, a ovogodišnja tema je: „Dijelimo život u zajednici: transformativna uloga socijalnog rada“.

Ovogodišnji Svjetski dan socijalnog rada posvećen je transformativnim promjenama pomažućeg konteksta za zajedničku bolju budućnost korisnika. Živjeti dobro i dostojanstveno u zdravom i sigurnom okruženju temeljno je pravo svake osobe neovisno o njenom spolu, životnoj dobi, kulturnim i drugim obilježjima.

Promicanje i zaštita ljudskih prava i socijalne pravde temeljna je uloga socijalnih radnica i radnika u cijelome svijetu. Suvremeno doba obilježeno jakim ekološkim, ekonomskim, socijalnim i drugim promjenama vrijeme je velikih izazova i za profesionalne pomagače.

Pod teretom društvene odgovornosti suvremeni socijalni rad propituje vlastite snage i slabosti i traga za novim profesionalnim identitetom. Primarno usmjeren na prava i potrebe ranjivih osoba u društvu koje ih prihvaća i uključuje, socijalni rad se u budućnosti treba izboriti za profesionalnu neovisnost i steći povjerenje javnosti.

U tom kontekstu brigu za dignitet profesije i pomagača treba razumjeti kao zalaganje za dobrobit korisnika socijalnih usluga i zajednica u kojima živimo.

Svjetski dan socijalnog rada ujedno je tradicionalno u našoj zemlji i Dan otvorenih vrata sustava socijalne skrbi te ga regionalne udruge socijalnih radnika u svojoj sredini obilježavaju različitim aktivnostima. Tako Udruga socijalnih radnika Zadar organizira stručni skup koji će se održati 21. ožujka 2024. s početkom u 12 sati u Koncertnoj dvorani Kneževe palače, Poljana Šime Budinića 3.

Na stručnom skupu će biti više izlagača koji će govoriti o primjerima dobre prakse te izazovima u području socijalnog rada.


Reci što misliš!