Događaji

vrijednost radova 191.272 €

Dovršena instalacija solarnih panela na krovu Poliklinike Opće bolnice Zadar

Dovršena instalacija solarnih panela na krovu Poliklinike Opće bolnice Zadar
OB Zadar

Iz Opće bolnice Zadar obaviještavaju da je u okviru projekta "Solarna elektrana Opća bolnica Zadar" dovršena instalacija solarnih panela na krovu Poliklinike Opće bolnice Zadar.

Opća bolnica Zadar je u lipnju 2023. godine potpisala Ugovor o javnoj nabavi roba za opremu solarnih elektrana s konstrukcijom i montažom s tvrtkom EL TIM d.o.o.

Ukupno je instalirano 226,3 kW fotonaponskih panela snage 410W, a ukupna vrijednost radova iznosi 191.272,00 €. Planirani rok puštanja solarne elektrane u rad je travanj 2024. godine, kada će se održati i završna konferencija projekta.

Implementacija solarne elektrane ima značajan utjecaj na energetsku održivost Opće bolnice Zadar te predstavlja korak prema zelenijoj i ekološki odgovornoj budućnosti. Važno je napomenuti da je projekt financiran iz EGP financijskog mehanizma za razdoblje od 2014. do 2021. godine, u sklopu provedbe PROGRAMA "ENERGIJA I KLIMATSKE PROMJENE".

Projekt se bliži samom kraju, preostaje još puštanje u probni rad solarne elektrane i održavanje završne konferencije.

Za više informacija posjetite web stranicu www.bolnica-zadar.hr te zapratite Facebook, Instagram i LinkedIn stranicu projekta „Solarna elektrana Opća bolnica Zadar“.


Reci što misliš!