Događaji

izvješće hak-a

Uočen pas na autocesti A1 kod čvora Zadar istok

Uočen pas na autocesti A1 kod čvora Zadar istok
PIXSELL/ Emica Elvedji

Životinja (uočena je srna) na autocesti A6 kraj čvora VRATA. Molimo korisnike za dodatan oprez, objavio je HAK.


Životinja (uočen je pas) na autocesti A1 kod čvora ZADAR ISTOK.

Zbog prometnih nesreća:

zatvorena je dionica autoceste A7 Rupa-Rijeka-Žuta Lokva između čvorova TRINAJSTIĆI i JURDANI samo u smjeru GP Rupa. Obilazak: čvor Trinajstići-DC8-čvor Jurdani;
na staroj cesti kroz Gorski kotar državnoj cesti DC3 kod Gornjeg Jelenja vozi se jednim trakom, naizmjence.

Podsjećamo vozače motornih vozila da na motornim vozilima za vrijeme vožnje danju moraju biti upaljena dnevna ili kratka svjetla do 31. ožujka.

Uz povoljne vremenske uvjete u prometu je svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima.

Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.

Kolnici su mjestimice vlažni i skliski. Mogući su odroni. Ponegdje ima i magle, posebice u Gorskom kotaru, Lici i dijelu Dalmacije. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb zatvoren je izlazni krak čvora Orehovica iz smjera Zagreba u smjeru Trsata i centra Rijeke. Obilazak: s autoceste A6 čvor Čavle-ŽC5205-DC3-grad Rijeka; s autoceste A7 čvor Rijeka istok-DC404- grad Rijeka.

Usporeno se vozi u zonama radova na dionicama Jadranske magistrale (DC8) kod Šibenskog mosta, pred graničnim prijelazom Pasjak, u Makarskoj i dionicom Stobreč-Podstrana.


Reci što misliš!