Događaji

vremenska prognoza

U subotu oblačnije i manje toplo, moguće uz malo kiše

U subotu oblačnije i manje toplo, moguće uz malo kiše
Bojan Bogdanić

U subotu prolazno oblačnije, većinom uz malo kiše te porast jutarnje i pad dnevne temperature zraka, a u nedjelju i ponedjeljak opet sunčanije i danju toplije.

U subotu u Slavoniji, Baranji i Srijemu ponovno umjereno i znatno oblačno, a većinom u drugom dijelu dana mjestimice će biti i kiše, pa i u obliku ponekog pljuska. Ujutro oko 7 °C, a najviša dnevna temperatura od 14 do 17 °C.



U središnjoj Hrvatskoj oblaci, sredinom dana i povremena kiša, a zatim u najzapadnijim krajevima i malo sunčanog vremena. Jutro će biti toplije nego u petak, a danju zamjetno niža temperatura od petka - od 13 do 15 °C.


Na zapadu zemlje većinom oblačno, ponegdje kiša, pa i u obliku pljuskova, osobito u Gorskoj Hrvatskoj, a na sjevernom Jadranu i u unutrašnjosti Istre može biti i grmljavine. Vjetar većinom slab, no na moru je moguć neverin. Popodne sunčana razdoblja, a temperatura od 12 °C u Gorskom kotaru do 17 °C na obali. Jutro toplije nego u petak.

Dalmacija će biti umjereno i pretežno oblačna, od sredine dana mjestimice s kišom, lokalno i u obliku pljuska, a može i zagrmjeti. Vjetar slab, poslijepodne do umjeren sjeverozapadni.

Ujutro od 7 °C u unutrašnjosti Dalmacije do 12 °C na njeznim otocima, a najviša temperatura zraka od 14 do 17 °C.

Podjednake vrijednosti i na krajnjem jugu Hrvatske, gdje će također biti mnogo oblaka, a u drugom dijelu dana i ponegdje kiše, pa i u obliku pljuskova.

U početku slabo do umjereno jugo, a prema večeri sjeverozapadnjak.


Reci što misliš!