Događaji

hvalevrijedna inicijativa

Lionsi sa suradnicima osigurali donaciju za dva dječaka koji se bore s malignom bolešću

Lionsi sa suradnicima osigurali donaciju za dva dječaka koji se bore s malignom bolešću

Sredstva su prikupljena na velikom skupu hrvatskih Lionsa koji su prošlog vikenda boravili u Zadru, uz značajne donacije tvrtki Kali tuna, Radion iz Benkovca i Ilirija iz Biograda.

U nedjelju, 10. ožujka, Lions klub Zadar će uručiti novčane donacije dvojici dječaka (6 i 16 godina) s malignim bolestima, a stariji će dobiti i laptop.

Sredstva su prikupljena na velikom skupu hrvatskih Lionsa koji su prošlog vikenda boravili u Zadru, uz značajne donacije tvrtki Kali tuna, Radion iz Benkovca i Ilirija iz Biograda.

Lionsi su u Zadru raspravljali o malignim bolestima kod djece i usvojili prijedloge kako bi, kao najveća humanitarna udruga u svijetu, mogli pomoći takvoj djeci i njihovim obiteljima suočenima s teškom bolešću.

Razmotreni su načini pomoći u praktičnim pitanjima, poput onih kako djeci i roditeljima olakšati dugotrajan boravak u nekom od četiri centra u kojima se liječe.

Lionsi će, uz to, zaključeno je, uputiti inicijativu nadležnima za nabavu aparata kojih u Hrvatskoj nema i predložiti izmjene zakonske regulative o uvođenju obaveznih prava na razini cijele države.

 


Reci što misliš!