Događaji

mapiranje poduzetnica

Žene s Krka, Paga i Pašmana zajedno u projektu "Na pola puta"

Žene s Krka, Paga i Pašmana zajedno u projektu

Projekt “Na pola puta” je platforma za povezivanje žena s tri otoka – Krka, Paga i Pašmana s ciljem očuvanja kulturne i prirodne baštine, otočnog identiteta te načina života.

Obuhvaća aktivnosti kao što su mapiranje poduzetnica na tim otocima, fotografske i likovne radionice, konferenciju te završnu izložbu. 

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije je zajedno s predstavnicima udruga civilnog društva koje djeluju na hrvatskim otocima potpisalo ugovore o dodjeli sredstava za provedbu pojedinačnih programa. 

Vrijednost odabranih projekata za jednu godinu iznosi nešto više od 319 tisuća eura, a među tim projektima istaknuo se i projekt Udruge “Žene za otok” pod nazivom “Na pola puta.”

Idejna začetnica i voditeljica projekta, Jovana Čutul, osnivačica udruge "Žene za otok" i stručna suradnica u Lokalnoj akcijskoj grupi Kvarnerski otoci, ističe kako je cilj projekta jačanje ženske prisutnosti u očuvanju kulturne i prirodne baštine otoka:

- Želja nam je pokazati sve specifičnosti otoka, ali kroz prizmu ženskog poduzetništva. Prvi korak - mapiranje žena koje će sudjelovati na projektu - smo odradili. Moram priznati da je bilo jako zanimljivo vidjeti koliko je žene zainteresirala ova tema.

- Naša aktivnost u projektu sastoji se od toga da na našem otoku trebamo mapirati žene poduzetnice koje u svome radu ili koje su na početku svog poduzetničkog puta - a koji ima veze s kulturnom ili prirodnom baštinom našeg otoka. Taj prvi korak smo napravile. u nadolazećem periodu održat ćemo dvije radionice; izrada fotografije i izrada videa kroz koje ćemo naučiti kako fotografirati, a onda i urediti fotografije proizvoda radi bolje prezentacije u budućnosti - rekla je Andreja Baraba, predsjednica Udruge Modus Vivendi s Pašmana, koja kaže i kako se projekt dobro razvija u partnerskim udrugama na Pagu i Pašmanu.


Reci što misliš!