Događaji

OB Zadar

U emisiji "Dobro jutro, Hrvatska" v.d. voditelja Odjela za infektologiju, Vedrana Terkeš predstavila SteriPro robota

U emisiji
OB Zadar

Već smo pisali o robotu na Odjelu za hemodijalizu Službe za interne bolesti koji za zadaću ima pojačati postojeće cikluse čišćenja. Njegov dolazak u našu zdravstvenu ustanovu privukao je velik interes, pa je tako v.d. voditelja Odjela za infektologiju, Vedrana Terkeš, dr.med., gostovala u emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”. Glavna tema – robot SteriPro!

Službena statistika je neumoljiva i kaže kako u Republici Hrvatskoj 6% od ukupnog broja hospitaliziranih pacijenata dobije neku vrstu bolničke infekcije. Novi robot, službenog naziva SteriPro, pomaže upravo u smanjenju širenja bolničkih infekcija, zaraznih bolesti, virusa, bakterija i drugih tipova štetnih organskih mikrorganizama.

Ovaj uređaj koristi UV-C tehnologiju i kroz dezinfekciju „bez dodira“ jamči pacijentima, ali i zdravstvenim djelatnicima, sigurniji boravak unutar bolničkih zidova.

Vrijednost uređaja je 96.411,15 eura, a financiran je vlastitim sredstvima OB Zadar. Ovdje je važno naglasiti kako se njegovo korištenje bolnici isplati kroz jako kratko vrijeme.  Robot tako nikako nije trošak, on je investicija s brzim povratom zahvaljujući svim benefitima koji su rezultat čišćeg okoliša, objavili su iz Opće bolnice Zadar.

Prilog o SteriPro robotu možete pogledati na POVEZNICI.


Reci što misliš!