Događaji

zadarska nadbiskupija

Koncelebrirano misno slavlje na blagdan sv. Stošije predvodi zadarski nadbiskup Milan Zgrablić

Koncelebrirano misno slavlje na blagdan sv. Stošije predvodi zadarski nadbiskup Milan Zgrablić
I.G.

Svetkovina sv. Stošije, zaštitnice Zadarske nadbiskupije i naslovnice zadarske katedrale, svečano se slavi u ponedjeljak, 15. siječnja.

Koncelebrirano misno slavlje u katedrali sv. Stošije u Zadru s početkom u 11 sati predvodi zadarski nadbiskup Milan Zgrablić. Svečano misno slavlje s početkom u 18 sati u katedrali sv. Stošije predvodi porečki i pulski biskup Ivan Štironja.  

Mise na svetkovinu u zadarskoj katedrali još su u 7, 8 i u 9 sati.

Na uočnicu sv. Stošije, u nedjelju, 14. siječnja, svečano misno slavlje i Večernju molitvu u katedrali sv. Stošije u 18 sati predvodi zadarski nadbiskup Milan Zgrablić.

Toj misi prethodi susret crkvenih pokreta i zajednica Zadarske nadbiskupije u katedrali sv. Stošije s početkom u 17 sati. Na susretu crkvenih pokreta fra Bojan Rizvan, povjerenik Povjerenstva za promicanje laičke duhovnosti, crkvene pokrete i zajednice Zadarske nadbiskupije će održati nagovor o značenju molitve Časoslova, a jedan bračni par će posvjedočiti iskustvo molitve Časoslova u svojoj obitelji. Tema Časoslova je odabrana prigodno u Godini molitve u Zadarskoj nadbiskupiji.

 


Reci što misliš!