Događaji

SRETNA NOVA 2024.

Nikad luđa novogodišnja noć na Viru

Nikad luđa novogodišnja noć na Viru
Kažimir Škrbić

Dočeku Nove 2024. na otoku Viru opasno je prijetila kiša koja je oko 21 sati počela povremeno padati, pa i kraći nestanak struje na novogodišnjoj pozornici, ali pravu novogodišnju feštu na Silvestrovo ništa nije moglo omesti.

Točno u ponoć nakon odbrojavanja posljednjih 10 sekundi u 2023. uz obilje vatrometa, prskalica, konfeta i dosad neviđenih scenskih efekata, Vir je na prepunom Trgu svetog Jure ušao u 2024. godinu.

Ludi doček nove 2024. u Viru Ludi doček nove 2024. u Viru

Dobru atmosferu u ranoj novogodišnjoj večeri podigao je sjajni zagrebački Freak Out Band, a bilo je to zagrijavanje za vječnog Mladena Grdovića koji se oko 23 sata pojavio na novogodišnjoj pozornici.

Dotad se virska riva već bila napunila; Slovenci, Mađari, Nijemci, Austrijanci, domaći ljudi iz svih krajeva Hrvatske i susjednih mjesta, pohodili su otok na dočeku Nove na otvorenom.

- Nigdje nema snijega u Sloveniji, pa smo došli u Vir dobro opremljeni i naoružani – tako nam kaže skupina Slovenaca pokazujući na prtljažnik automobila ispunjenog do posljednje boce.

Mladi Zagrepčani kojih je bilo valjda više nego u Zagrebu, sjajno raspoloženi od prvog funky soul takta Freak Out Banda, pokazuju kako su za novogodišnju noć svi odjenuli iste majice.

U međuvremenu više ni igla ne bi stala na središnji virski trg i virsku rivu koja je bila prepuna šetača, kao da se otok nekim čudesnim vremenskim preokretom našao usred Virskog ljeta.

A onda se na bini Mladenu Grdoviću pridružila općinska uprava, načelnik Marino Radović i voditelj programa Igor Jelenić Toto zapivali su sa zadarskim slavujem, odbrojavalo se posljednjih deset sekundi uz vatromet, bakljadu i nesputano slavlje koje je potrajalo dugo u prvoj noći nove godine.


Reci što misliš!