Događaji

vremenska prognoza

I blagdan sv. Stjepana iznadprosječno topao, promjenjivo oblačan i uglavnom suho

I blagdan sv. Stjepana iznadprosječno topao, promjenjivo oblačan i uglavnom suho
I. P.

Posljednji tjedan ove godine iznadprosječnom će toplinom podsjećati na iznimnost ove godine, još jedne iznadprosječno tople, u mnogim hrvatskim krajevima čak i rekordne.

Tijekom blagdana svetog Stjepana u Slavoniji, Baranji i Srijemu djelomice sunčano i razmjerno toplo. Vjetar slab i umjeren, u gorju na zapadu mjestimice jak jugozapadni i zapadni. Ujutro temperatura oko 5 °C, a najviša dnevna između 14 i 17 °C.

U središnjoj Hrvatskoj oko 15 °C, danju s promjenjivom naoblakom i uglavnom suho. Umjeren jugozapadnjak bit će izraženiji u višim predjelima i na sjeveru.

Na sjevernom Jadranu i u gorju umjereno i pretežno oblačno. Lokalno će pasti malo kiše, uglavnom na širem riječkom području. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, u gorju s jakim, ponegdje u prvom dijelu dana i olujnim udarima.



U Dalmaciji djelomice sunčano i mirno ili uz slabo do umjereno jugo. Na sjeveru i u unutrašnjosti Dalmacije prolazno oblačnije, ali uglavnom i dalje suho. Najniža temperatura zraka u unutrašnjosti oko 4 °C, na obali i otocima između 10 i 13 °C, a najviša dnevna od 15 do 17 °C.

Sunčana razdoblja na krajnjem jugu Hrvatske povremeno će prekidati oblaci putujući s umjerenim jugom prema unutrašnjosti. Temperatura mora i dalje oko 15 °C, najniža temperatura zraka samo malo niža, a najviša malo viša, oko 17 °C.


Reci što misliš!