Događaji

priopćenje

HAC: Dragi vozači nemojte žuriti, vozite odgovorno jer siguran dolazak kući najveći je poklon

HAC: Dragi vozači nemojte žuriti, vozite odgovorno jer siguran dolazak kući najveći je poklon
Igor Kralj/PIXSELL

Apeliramo na vozače da vožnju prilagode stanju na kolniku i vremenskim uvjetima, a prije kretanja na put da provjere stanje na cestama. Evo priopćenja Hrvatskih autocesta!

- Kao i svake godine, u danima pred Božić i Novu godinu očekuje se pojačani intenzitet prometa na svim glavnim pravcima autocesta u RH. Već od petka, 22. prosinca, naročito gust promet očekuje se na autocesti  A3 Bregana-Zagreb-Lipovac, A1 Zagreb-Split -Dubrovnik i A6 Rijeka-Zagreb. Veći priljev vozila uz moguća i kraća čekanja s eventualnim zastojima moguće je na naplatnim postajama Lučko, Zagreb-istok, Sveta Helena, Bregana, Bajakovo i Grobnik, prilaznim zonama čvorova Zagreb-zapad, Zagreb-istok i Buzin na Zagrebačkoj obilaznici. Kako bi izbjegli duža čekanja na naplatnim postajama, molimo korisnike da koriste bezgotovinska plaćanja ili da pripreme sitan novac za plaćanje cestarine.

Tijekom blagdana promet će se na svim autocestovnim pravcima odvijati u punom profilu kolnika. Izuzetak je zatvoren silazni krak čvora Učka autoceste A7 (iz smjera GP Rupa u smjeru Opatije/Pule), a obilazan pravac je preko čvora Jurdani. Unatoč prohodnosti, molimo vozače na pojačani oprez.

Apeliramo na vozače da vožnju prilagode stanju na kolniku i vremenskim uvjetima, a prije kretanja na put da provjere stanje na cestama. Korisnike koji za blagdane dolaze u RH ili su na proputovanju molimo da voze odmorni i koriste stanke za odmor kako na duljim putovanjima ne bi došlo do zamora i pada koncentracije. 

Podsjećamo da je zimska oprema obvezna na autocesti A1 (dionica Lučko-Maslenica), autocesti A2 (GP Macelj-Jankomir), autocesti A3 (GP Bregana-GP Bajakovo), autocesti A4 (GP Goričan-Ivanja Reka), autocesti A5 (Osijek-Sredanci), autocesti A6 (Bosiljevo II-Orehovica), bez obzira na vremenske uvjete. Sve prometne informacije dostupne su na web stranici HAC-a i HAK-a te besplatnim info telefonima 0800 0422 ili 0800 0111.

Dragi vozači nemojte žuriti, vozite odgovorno jer siguran dolazak kući najveći je poklon.

Sretne blagdane žele Vam                         

Hrvatske autoceste d.o.o.

 


Reci što misliš!