Događaji

Novi kampus Sveučilišne knjižnice

Uprizoren igrokaz „Maslina i bor“ autorica Zorice i Marte Antulov

Uprizoren igrokaz  „Maslina i bor“ autorica Zorice i Marte Antulov
Sveučilišna knjižnica

U ponedjeljak, 18.12.2023. u ogranku Novi kampus Sveučilišne knjižnice u Zadru, održano je scensko čitanje božićnog igrokaza „Maslina i bor“.

To je ujedno i prvo scensko uprizorenje ovog igrokaza čije su autorice Zorica Antulov, viša knjižničarka, djelatnica Sveučilišne knjižnice u Zadru i Marta Antulov, studentica.

Uprizorenje igrokaza nastalo je u suradnji sa studentima Odjela za izobrazbu učitelja i odgojitelja Sveučilišta u Zadru te studentima Odjela za informacijske znanosti Sveučilišta u Zadru.

Scensko čitanje bilo je otvoreno za zainteresiranu publiku bilo koje životne dobi sa i izvan Sveučilišta, no kao popsebni gosti pozvana su djeca rane školske dobi iz Osnovne škole Šime Budinić (2. c razred,  učitelica Petra Paunović).

Sveučilišna knjižnica u Zadru uprizorenjem ovog igrokaza istaknula je svoju suradničku ulogu sa službama unutar i izvan Sveučilišta koje kao zajednički cilj imaju promicanje znanja i duhovnog prosperiteta čovjeka. 

U ovom  konkretnom slučaju težilo se poticanju mašte i ljubavi prema književnosti i dramskoj umjetnosti stvaranoj za djecu,kako kod djeteta predškolske i rane školske dobi, tako i kod onih studenata Sveučilišta u Zadru za koje postoji veća vjerojatnost da će u svom budućem radu biti u službi duhovnog i umnog rasta i razvoja djeteta predškolske i rane školske dobi.

Scensko čitanje igrokaza u blagdanskom razdoblju ujedno je bila i svojevrsna proslava Božića u Sveučilišnoj knjižnici Sveučilišta u Zadru. 


Reci što misliš!