Događaji

danas u znanstvenoj knjižnici

Kako razgovarati s mladima o konzumaciji alkohola? Doznajte na predavanju Polone Bencun Gumzej

Kako razgovarati s mladima o konzumaciji alkohola? Doznajte na predavanju Polone Bencun Gumzej
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

U Znanstvenoj knjižnici Zadar u utorak, 19. prosinca s početkom u 18 sati održat će se predavanje i razgovor na temu konzumacije alkohola kod mladih. Predavanje će se održati u suradnji Znanstvene knjižnice Zadar i Familylaba.

Predavanje je namijenjeno roditeljima i pedagoškim djelatnicima u želji da se ustanovi koliko poznaju svoju djecu/učenike i njihove navike, kako se snalaze s pitanjima i iskustvima mladih koji eksperimentiraju ili će to uskoro činiti, koje poruke o alkoholu šaljemo kao društvo, koji su zdravstveni rizici konzumacije alkohola za mlade te kako o tome s njima razgovarati, kakav je utjecaj alkohola na razvoj mozga djece i tinejdžera te koje su posljedice konzumacije, utjecaj i pritisak vršnjaka – kako mladi donose odluke o rizičnim ponašanjima? 

Kroz predavanje i razgovor svi zainteresirani roditelji i pedagoški djelatnici dobiti će podršku i odgovore na pitanja poput - kako razgovarati s mladima o konzumaciji alkohola, kako razumjeti njihovo eksperimentiranje i kako reagirati, kakvu podršku im možete osigurati s ciljem razvoja odgovornog ponašanja?

Trajanje susreta predviđeno je u sat i pol vremena. Nakon stručnog izlaganja u drugi dio rezerviran je za pitanja polaznika i diskusiju. Predavanje je besplatno. 

Voditeljica predavanja je Polona Bencun Gumzej, dr.med., spec. školske medicine i terapeutkinja, voditeljica seminara Familylaba. 


Reci što misliš!