Događaji

Utorak još većinom sunčan i razmjerno topao

Utorak još većinom sunčan i razmjerno topao
I. P.

I u utorak još stabilno, pretežno sunčano i iznadprosječno toplo, osim u područjima gdje će se jutarnja magla dulje zadržati. Ujutro u kopnenom području i mjestimičan mraz. Od srijede oblačnije i promjenjivije, uz porast temperature, te uz samo rijetko slabe oborine.

U utorak u Slavoniji, Baranji i Srijemu tiho ili uz samo slab vjetar te ujutro i dio prijepodneva i ponovno navečer u nizinama s maglom ili niskim oblacima, dok će sredinom dana prevladavati sunčano.



Pretežno sunčano bit će i u višim predjelima središnje Hrvatske već od jutra, dok će se u nekim nizinama magla dulje zadržati, što će utjecati i na temperaturu. Moguće su i velike razlike između sunčanih brdovitih krajeva i nižih predjela.

U Gorskom kotaru i Lici također razmjerno toplo za ovo doba godine, osim u nekim maglovitim kotlinama. Na mjestimičnu maglu treba računati i na sjevernom Jadranu gdje će i vjetar i dalje biti uglavnom slab pa vidljivost može biti smanjena na manje od 1 km, uz more mirno ili na otvorenom malo valovito.

Na otvorenom moru srednjeg Jadrana puhat će slab do umjeren sjeverozapadnjak, no zbog sumaglice i magle bit će smanjena vidljivost uz obalu i lokalno na nekim otocima. Jutarnja temperatura od -3 do 5 °C u unutrašnjosti Dalmacije, uz more od 5 do 10 °C, a najviša dnevna većinom između 14 i 17 °C.

Na krajnjem jugu Hrvatske dosta sunčanih sati te najviša temperatura oko 16 °C, što je više od uobičajenih vrijednosti za doba godine.


Reci što misliš!