Događaji

značajan interes građana

U utorak se zaključuju prijave za obilazak sveučilišne zgrade SEP

U utorak se zaključuju prijave za obilazak sveučilišne zgrade SEP
Mladen Malik

Odjel za etnologiju i antropologiju organizira događanje pod nazivom „SEP susreće Tehničku: predstavljanje sveučilišnih prostora učenicima i profesorima Tehničke škole“, koje će se održati u srijedu, 20. prosinca 2023. godine.

S obzirom na kapacitete, organizatori podsjećaju kako je za sudjelovanje u događaju potrebno podnijeti prijavu putem e-maila na  adresu  etnologija.antropologija@unizd.hr ili putem telefonskog poziva na broj 099-785-5254 za jedan od dva termina, u 10:15 ili 15:15 sati, najkasnije do utorka, 19. prosinca 2023. godine.

Od preseljenja u novu sveučilišnu zgradu SEP-a primijetili smo značajan interes građana kada je riječ o novoj funkciji i izgledu novoobnovljene, nekadašnje Tehničke škole.

Ovaj interes vidljiv je u učestalim posjetima zgradi, od kojih su najvećim dijelom, uz zainteresirane građane, upravo nekadašnji učenici i nastavno osoblje Tehničke škole. S obzirom na narav sveučilišnih prostora, njihovi posjeti zgradi većinom su ograničeni na ulazak u dvorište te razgledanje dvorišnih pročelja.

S ciljevima uspostavljanja veza s lokalnom zajednicom i oplemenjivanja našeg SEP-a sjećanjima bivših učenika i zaposlenika stare Tehničke škole, želja nam je organizirati događanje tijekom kojeg bismo se upoznali i predstavili rad odjela.

Posjetitelji će se moći upoznati s novim sveučilišnim prostorima, obići hodnike i zaviriti u pojedine dvorane i specijalizirane prostorije te obnoviti svoja sjećanja na ono „najljepše doba“, kako ga se opisivalo u posvetama u spomenarima.

Ovom prigodom predstavit će se i ideje za daljnje uključivanje zainteresiranih bivših i sadašnjih učenika i zaposlenika u istraživanje i pričanje o povijesti Tehničke škole.


Reci što misliš!