Događaji

vremenska prognoza

Početkom novog tjedna sunčano, od srijede nestabilnije i promjenjivije

Početkom novog tjedna sunčano, od srijede nestabilnije i promjenjivije
Iva Pejković

Početkom novog tjedna sunčano, većinom i vedro, ali tek nakon česte magle, ponegdje i dugotrajne, uz koju dnevna temperatura neće odviše rasti. U kopnenom području valja upozoriti i na hladna jutra, s mjestimičnim mrazom.

Umjeren sjeverozapadnjak i na dalmatinskim otocima, uz malo do umjereno valovito more. Bit će vedro, jutarnja temperatura zraka od 5 do 9 °C, u unutrašnjosti između -1 i 2 °C, a danju ponegdje i 16 °C.



Podjednaki vremenski uvjeti i na jugu Hrvatske. Nebo danju bez oblačka, ujutro uz obalu burin, a danju vjetar s mora te najviša dnevna temperatura između 14 i 16 °C.

I u utorak na Jadranu sunčano, no ujutro mjestimice moguće uz maglu ili sumaglicu. Od srijede promjenljivije, zapuhat će jugo i jugozapadnjak, bit će oblačnije, a posebice na sjevernom Jadranu past će i malo kiše.

I na kopnu od srijede nestabilnije, zapuhat će jugozapadnjak, koji će jačati u četvrtak. Uz promjenljivu naoblaku oborina će biti samo lokalno i to u malim količinama. Utorak će pak u većini krajeva početi uz maglu, koja će mjestimice biti dugotrajna i sprečavati porast dnevne temperature, a magle će biti i još u prvom dijelu srijede.


Reci što misliš!